Barcelona wil Ronaldinho niet afstaan voor Spelen

Barcelona eist dat Ronaldinho op 14 juli gewoon op de eerste training verschijnt. De Catalaanse club wil de Braziliaan niet vrijgeven voor de Olympische Spelen.

Barcelona wil Ronaldinho niet afstaan voor Spelen

'De Olympische Spelen zijn niet opgenomen in de officiële FIFA-kalender dus Barcelona is niet verplicht de speler te laten afreizen', zo valt te lezen op de website van de club. 'Technisch directeur Txiki Begiristain heeft de laatste tijd al vaker benadrukt dat Barça met een zo'n sterk mogelijke selectie wil aantreden in de voorronde van de Champions League.'

De Braziliaanse bondscoach Dunga kan meer problemen verwachten. Schalke 04 en Werder Bremen zien het niet zitten om het seizoen zonder respectievelijk Rafinha en Diego te moeten beginnen. De twee Duitse clubs moeten nog beslissen of ze de Brazilianen af zullen staan. Eerder kreeg Dunga al te maken met een veto van Bayern München (Lúcio), AC Milan (Kaká) en AS Roma (Juan).

Voor olympisch Oranje speelt het probleem van het afstaan van spelers in mindere mate. De KNVB heeft met de Nederlandse clubs de afspraak gemaakt dat zij hun spelers beschikbaar stellen. Alleen FC Twente hoeft geen spelers af te staan omdat het uitkomt in de voorronde van de Champions League.

Ook buitenlandse clubs zijn niet verplicht spelers te leveren aan de selectie van bondscoach Foppe de Haan. Om die reden zag Barry Opdam de Spelen aan zich voorbij gaan, omdat zijn nieuwe Oostenrijkse werkgever Red Bull Salzburg niet akkoord ging.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen