Jaliens en Babel in olympische voorselectie

Foppe de Haan gaat AZ-verdediger Kew Jaliens en Liverpool-aanvaller Ryan Babel opnemen in zijn voorlopige olympische selectie.

Jaliens en Babel in olympische voorselectie

De bondscoach moet deze week aan de FIFA en het IOC een lijst met dertig namen doorgeven van spelers die Nederland kunnen gaan vertegenwoordigen op het olympisch voetbaltoernooi. Daaruit moet hij uiteindelijk zijn definitieve spelersgroep van zestien veldspelers en twee keepers destilleren.

De 29-jarige Jaliens is de stand-in van dispensatiespeler Barry Opdam, die wordt begeerd door het Red Bull Salzburg van Co Adriaanse. Mocht het tot een overgang komen dan wil Opdam in het contract de clausule laten opnemen dat hij wordt vrijgegeven voor de Olympische Spelen. Lukt dat niet, dan komt zijn clubgenoot Jaliens in beeld voor olympisch Oranje.

'Met zijn ervaring en lengte zou Jaliens goed in onze verdediging passen', zegt De Haan tegen VI.nl. 'Bovendien kan hij ook als rechtsback uit de voeten. Voor die positie hebben wij momenteel eigenlijk alleen Gianni Zuiverloon.'

Ryan Babel (21) viel vorige week zaterdag uit de EK-selectie doordat hij op de training zijn enkelbanden scheurde. Voor zijn herstel staat vijf tot zeven weken. Gezien zijn leeftijd kan de KNVB hem bij zijn club Liverpool opeisen voor de Olympische Spelen, die op 7 augustus beginnen.

De Haan: 'Ik vind het voor Ryan ronduit vervelend wat is gebeurd. Op het EK had hij tot het geheime wapen van het Nederlands elftal uit kunnen groeien. Ik houd de komende weken zijn revalidatie nauwgezet in de gaten. Voor onze groep zal hij een fantastische versterking betekenen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen