Keuze van het Volk: geen Peking voor Emnes en Luijckx

Bondscoach Foppe de Haan heeft nog vier dagen de tijd voordat hij dinsdag 15 juli bekendmaakt welke 22 spelers hij opneemt in zijn voorselectie voor de Olympische Spelen. De bezoekers van VI.nl krompen zijn eerste spelersgroep al in van 34 tot 22 man. Marvin Emnes en Kees Luijckx zijn de bekendste afvallers.

Keuze van het Volk: geen Peking voor Emnes en Luijckx

In totaal hielpen 22.367 bezoekers mee met het verkleinen van de olympische voorselectie. Dirk Marcellis bleek bij hen het populairst. De verdediger van PSV incasseerde 21.870 stemmen, goed voor 98 procent. Gianni Zuiverloon is tweede met 96 procent, gevolgd door Roy Makaay die 95 procent scoort.

De twaalf spelers die volgens de bezoekers van VI.nl niet mee mogen naar Peking zijn doelman Tim Krul, verdedigers Calvin Jong-A-Pin, Jeroen Drost, Frank van der Struijk, Tom Hiariej en Christian Kum, middenvelders Kees Luijckx, Geert Arend Roorda, Lorenzo Davids en Wout Brama, en aanvallers Marvin Emnes en Istvan Bakx.

En de vier spelers die moeten vrezen binnenkort af te vallen zijn Gerald Sibon, Evander Sno, Siem de Jong en Roy Beerens. Zoals zij er nu voorstaan, zouden zij een plaats op de stand-by-lijst krijgen toebedeeld.

Het Nederlandse olympische team komt 20 juli samen. Drie dagen later is de deadline voor het inleveren van de definitieve lijst bij de FIFA en het IOC. De Haan moet dan achttien man selecteren en vier spelers aanwijzen die stand-by staan en als mogelijke vervangers fungeren.

Olympisch Oranje trapt op donderdag 7 augustus om 13.45 uur Nederlandse tijd af tegen Nigeria, en speelt in groep B ook nog tegen de Verenigde Staten en Japan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen