De Haan: 'Makaay gaat mee naar Olympische Spelen'

Roy Makaay gaat met Jong Oranje naar de Olympische Spelen. Dat verklaarde Foppe de Haan. De bondscoach zegt hierover een afspraak te hebben met de spits van Feyenoord.

De Haan: 'Makaay gaat mee naar Olympische Spelen'

Op de website van de KNVB vertelde De Haan over de toezegging van Makaay. 'Nu Feyenoord geen voorronde Champions League kan spelen, gaat Makaay mee. Dat hebben we eerder zo afgesproken', aldus de trainer. Feyenoord eindigde de competitie als zesde en komt hooguit in aanmerking voor deelname aan het UEFA Cup-toernooi.

'Mits hij geblesseerd raakt. Maar hij is een sterke jongen, dus ik denk dat het voor elkaar is', aldus De Haan over Makaay. En via Studio Voetbal bevestigde de trainer het akkoord. 'Het lijkt erop dat-ie nu weer fit is. En als hij fit blijft, dan gaat hij mee.'

De 33-jarige Makaay maakte deze competitie dertien doelpunten in 29 duels namens Feyenoord. Sinds 12 maart kwam hij door een enkelblessure niet meer in actie. De 43-voudig international, die uit de gratie is bij bondscoach Marco van Basten, heeft onlangs al laten weten graag deel te nemen aan de spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen