Bijna fitte Vlaar zegt af voor Olympische Spelen

Ron Vlaar trainde zaterdag voor het eerst mee met de selectie van Feyenoord, maar meldde zich tegelijkertijd af voor de Olympische Spelen. Hij is niet op tijd wedstrijdfit.

Bijna fitte Vlaar zegt af voor Olympische Spelen

In overleg met zowel de technische en medische staf van Feyenoord als die van de olympische voetbalploeg heeft Vlaar besloten af te zeggen voor de trip naar Peking, legt Vlaar uit op de website van zijn club.

'Ik heb er veel over nagedacht, maar uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat het niet veel zin heeft om op deze manier in te stromen in een elftal in topvorm. Ik heb driekwart jaar geen wedstrijd gespeeld, dat kan je echt niet in een paar wedstrijden weer terugpakken.'

Vlaar miste bijna het gehele afgelopen seizoen vanwege een zware knieblessure. De 23-jarige centrumverdediger is inmiddels hersteld van die kwetsuur. Maar hij mist nog wel wedstrijdritme.

Bevestigt ook Feyenoord-coach Gertjan Verbeek: 'Ron traint mee, maar we doen nog wel rustig aan met hem. Hij zal pas over drie, vier weken wedstrijden gaan spelen, terwijl over twee weken de Olympische selectie al bij elkaar. Het komt gewoon nog te vroeg. Dat is jammer voor hem.’

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen