Keuze van het Volk: wie moeten mee naar Peking?

De Olympische Spelen komen dichterbij. Oranje trapt op donderdag 7 augustus om 13.45 uur Nederlandse tijd af tegen Nigeria. Nederland treft ook de Verenigde Staten en Japan in de Groep B.

Keuze van het Volk: wie moeten mee naar Peking?

Dinsdag 15 juli brengt bondscoach Foppe de Haan zijn voorlopige selectie terug tot 22 man. Van de 36 kandidaten op de voorlopige lijst zijn er al twee afgevallen.

Barry Opdam krijgt geen toestemming van zijn nieuwe club Red Bull Salzburg en Ron Vlaar heeft afgezegd omdat hij pas sinds kort hersteld is van een zware knieblessure.

VI.nl roept jouw hulp in om De Haan te helpen bij het doorhakken van de knopen. In de Keuze van het Volk kun je de in jouw ogen beste selectie samenstellen. De opdracht is eenvoudig: kies er 22, waar ten minste twee doelmannen bij zitten.

Het Nederlandse olympische team komt 20 juli samen en op 23 juli is de deadline voor het inleveren van de definitieve lijst bij de FIFA en het IOC. De Haan moet dan achttien man selecteren en vier spelers die stand-by staan om als mogelijke vervangers te fungeren. Ook daar kunnen jullie later bij helpen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen