Geduldige Beerens staat open voor terugkeer naar Eredivisie

Reacties

Roy Beerens is bij Hertha BSC op een dood spoor beland. De 28-jarige buitenspeler was vorig seizoen nog basisspeler, maar zat in 2016 nog niet bij de selectie. 'Als de situatie zo blijft, ga ik in de zomer op zoek naar een nieuwe club', aldus Beerens tegen Voetbal International.

Geduldige Beerens staat open voor terugkeer naar Eredivisie

Het is een vreemde situatie voor Beerens in Berlijn. Hertha maakt een ongelooflijk seizoen door. Vorig jaar wist de club op doelsaldo degradatie te voorkomen; nu staat de ploeg na 22 speelronden op de derde plaats, een positie die recht geeft op rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. Beerens kan er nauwelijks van genieten. Hij maakte in september zijn laatste speelminuten.

'Aan het begin van het seizoen stond ik nog in de basis, maar in het openingsduel met FC Augsburg kreeg ik een rode kaart. Na mijn schorsing kwam ik terug, maar liep ik een blessure op en was ik er een tijd uit. Daarna ging het zo goed dat de trainer (Pál Dárdai, red.) niet meer wilde wisselen, dat snap ik ook wel', toont Beerens zich realistisch. 'Toch houdt de trainer me warm, hij laat me weten dat hij me nog steeds nodig heeft. Ik mocht in de winter alleen verhuurd worden, daar spreekt ook wel vertrouwen uit.'

Van een tijdelijk vertrek leek in januari inderdaad sprake toen de aanvaller nadrukkelijk in verband werd gebracht met Hannover 96. 'Ook Darmstadt 98 en een andere Bundesliga-club hadden interesse, maar het kwam er niet van. Jammer, maar niet heel erg. Ik ben nog niet klaar bij Hertha', aldus de voormalig speler van PSV, NEC, SC Heerenveen en AZ.

Een valste start van het seizoen 2015/16 voor Beerens. Hij krijgt in het openingsduel met Augsburg (0-1 winst) na 66 minuten zijn tweede gele kaart en moet van het veld.
Een valste start van het seizoen 2015/16 voor Beerens. Hij krijgt in het openingsduel met Augsburg (0-1 winst) na 66 minuten zijn tweede gele kaart en moet van het veld.

Vorig seizoen speelde Beerens 29 wedstrijden voor de grootste club van Berlijn en genoot hij met volle teugen. 'Ik weet nog goed dat ik in de laatste speelronde van de competitie een heel belangrijk doelpunt maakte tegen Hoffenheim. Dat gevoel is zo lekker, daar doe je het allemaal voor. Dat is ook de reden dat ik in de Bundesliga wil blijven voetballen. Daar heb ik de leeftijd ook voor.'

Het geduld van de 28-jarige Brabander is echter niet oneindig. 'Ik heb bij al mijn clubs eigenlijk altijd gespeeld, dus dit is nieuw voor me. Maar als de situatie zo blijft, ga ik in de zomer wel uitkijken naar een nieuwe club. Ik sta open voor een terugkeer naar de Eredivisie, maar blijf wel liever in Duitsland. Het liefst bij een club van dit niveau.'

Afgaande op de ranglijst zet hij dus in op een overstap naar een club als Borussia Dortmund, Bayern München of Bayer Leverkusen. 'Dat klopt, haha', lacht Beerens. 'Maar ik ga denk ik voor iets daaronder. Mijn contract loopt door tot medio 2017, dus de club zal ook wel meewerken.' (Lentin Goodijk)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.