Kalou en Hertha sluiten sterk jaar overtuigend af

Met een degelijke zege in eigen huis op FSV Mainz 05 heeft Hertha BSC in de laatste competitiewedstrijd van het jaar zijn derde plaats in de Bundesliga verstevigd. Mede dankzij een treffer van voormalig Feyenoorder Salomon Kalou (foto) werd het 2-0.

Hertha verkeert dit seizoen in goede vorm en liet dat zondag ook in eigen huis tegen Mainz zien. De thuisploeg kwam nauwelijks in gevaar en verstevigde daardoor de derde plaats. Voor rust kwam Hertha op voorsprong. In de 34ste minuut schoot Vladimir Darida raak op aangeven van Vedad Ibisevic.

Tien minuten na de pauze was de Bosnische spits opnieuw als aangever belangrijk voor Hertha, waar de Nederlander Roy Beerens niet tot de wedstrijdselectie behoorde. Deze keer was Kalou de afmaker, waardoor zijn seizoenstotaal in de Bundesliga op negen staat. Na twee assists leek Ibisevic kort voor tijd zelf voor de derde treffer te zorgen, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel.

Door de thuisoverwinning op Mainz sluit nummer drie Hertha het kalenderjaar 2015 af met 32 punten. Dat zijn er zes minder dan Borussia Dortmund, dat tweede staat, maar vijf meer dan nummer vier Bayer Leverkusen. De zege van zondagmiddag was tevens de achtste voor de hoofdstedelingen in hun laatste tien officiële wedstrijden.