Reserves maken Bayern en Guardiola veel wijzer

Reacties

De zestiende speelronde in de Bundesliga gaat vrijdag om 20.30 uur van start. Vincent Okker, voor Voetbal International volger van de buitenlandse competities, blikt vooruit.

Reserves maken Bayern en Guardiola veel wijzer

Het zal Bayern München deugd doen. Barcelona, Manchester City, Real Madrid, Paris Saint-Germain: allen roepen in koor dat er één ploeg is die ze in de achtste finale van de Champions League willen mijden. Der Rekordmeister heeft zichzelf weer eens overtroffen. Vijftien punten uit zes groepsduels met negentien goals en een doelsaldo van +16; dat laatste is niet eerder gepresteerd door een Duitse ploeg in de Champions League.

Afgelopen woensdag boekte het reeds geplaatste Bayern een eenvoudige 2-0 zege bij Dinamo Zagreb. Trainer Pep Guardiola greep het duel aan om enkele vaste waarden te sparen. Derhalve kan de formatie zo sterk mogelijk aantreden in het thuisduel met FC Ingolstadt 04, waar een punt volstaat om de prestigieuze titel Herbstmeister veilig te stellen.

In Zagreb deed Bayern zijn sportieve plicht, al bekende captain Philipp Lahm na afloop dat de spelers het er vooral om te doen was de premies binnen te halen. Opnieuw konden de Zuid-Duitsers anderhalf miljoen euro bijschrijven voor het gewonnen Champions League-duel. Niettemin keek Guardiola tevreden terug, de Catalaan kreeg namelijk een goed beeld van het optreden van enkele vaste reserves, spelers die tot dusver weinig in actie waren gekomen, maar mogelijk later in het seizoen nog hard nodig zullen zijn.

Franck Ribéry speelde midweeks een helft mee bij Bayern München op bezoek bij Dinamo Zagreb. Het was voorlopig ook weer zijn laatste duel dankzij een spierblessure.
Franck Ribéry speelde midweeks een helft mee bij Bayern München op bezoek bij Dinamo Zagreb. Het was voorlopig ook weer zijn laatste duel dankzij een spierblessure.

Zo bewees reservedoelman Sven Ulreich zich als een betrouwbare vervanger van Manuel Neuer. De vorige zomer van VfB Stuttgart overgekomen goalie, die pas zijn tweede officiële duel in Bayern-tricot speelde, hield zijn ploeg vooral tijdens de eerste helft met enkele reddingen op de been. Op het middenveld toonde Joshua Kimmich (foto boven), spelend in dezelfde rol als Xabi Alonso, aan te allen tijde inzetbaar te zijn. Een domper was daarom dat de bijna vergeten Franck Ribéry zijn rentree na ongeveer een jaar blessureleed moest bekopen met dit keer een spierblessure. Pas in 2016 meldt hij zich weer.

Toch lost de coach van Bayern dat soort problemen altijd op. Recent experimenteerde Guardiola ook al door verdediger Jérôme Boateng op het middenveld te posteren. 'Experimenteren tegen de stilstand', zo is het beleid van de oefenmeester ook wel uitgelegd. Om ondanks een groot aantal geblesseerde spelers toch een zo sterk mogelijke basis samen te stellen en door nieuwe inventies almaar beter te worden. Want iedereen bij Bayern weet dat de échte test pas volgt medio februari, tijdens de achtste finale van de Champions League.

Dan is het goed te weten op welke alternatieven Guardiola kan terugvallen als de situatie daarom vraagt. Ulreich en Kimmich hebben Bayern midweeks een goede dienst bewezen en voor de Beierse grootmacht is het te hopen dat Ribéry dan ook weer van de partij is.

Programma
FSV Mainz 05 11-12
20:30
VfB Stuttgart
Bayern München 12-12
15:30
FC Ingolstadt 04
VfL Wolfsburg 12-12
15:30
Hamburger SV
Werder Bremen 12-12
15:30
1. FC Köln
1899 Hoffenheim 12-12
15:30
Hannover 96
Darmstadt 98 12-12
15:30
Hertha BSC
Bayer Leverkusen 12-12
18:30
Borussia
Mönchengladbach
FC Augsburg 13-12
15:30
Schalke 04
Borussia Dortmund 13-12
17:30
Eintracht Frankfurt
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.