Beerens hoopt op herhaling van zetten tegen Stevens

Reacties

Roy Beerens hoopt zondag in de thuiswedstrijd tegen het 1899 Hoffenheim van trainer Huub Stevens zijn rentree te maken voor Hertha BSC. De 27-jarige vleugelspits is hersteld van een kuitblessure, die hem ruim twee maanden aan de kant hield.

Beerens hoopt op herhaling van zetten tegen Stevens

Beerens kwam voor het laatst in actie namens Hertha tegen de vorige club van Stevens, VfB Stuttgart. Vóór de interlandperiode zat de van AZ overgenomen aanvaller al wel weer bij de wedstrijdselectie, maar op bezoek bij Hannover 96 vond trainer Pál Dárdai het niet noodzakelijk zijn bij PSV opgeleide pupil alweer minuten te laten maken.

Twee weken later zit dat er wel in, als het tenminste aan Beerens zelf ligt. 'Voor mij gaat het nu pas echt beginnen', vertelt de tweevoudig Oranje-international, die dit seizoen mede door een geelrode kaart pas twee keer in actie kwam in de Bundesliga, tegen Kicker. 'Ik ben hongerig. Ik was vorig seizoen belangrijk voor het team, dat wil ik nu weer worden.'

Hoffenheim lijkt wat dat betreft de ideale opponent voor Beerens om daarmee te beginnen. Tijdens de laatste speelronde van de afgelopen jaargang maakte de ex-speler van NEC en SC Heerenveen tegen die club zijn vierde competitiegoal. Ook toen was hij net hersteld van een blessure. 'Ik zou er niets op tegen hebben als ik ook nu weer tegen Hoffenheim zou scoren', besloot Beerens.

Zonder Beerens presteerde Hertha dit seizoen tot nu overigens uitstekend. Na twaalf speelronden staat de club uit Berlijn op de vierde plaats, met evenveel punten als Schalke 04 (Klaas-Jan Huntelaar) en maar één minder dan VfL Wolfsburg (Bas Dost). Stevens staat er met Hoffenheim een stuk slechter voor. Alleen FC Augsburg (Paul Verhaegh) heeft minder punten in de Bundesliga; zes om acht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.