Gazélec Ajaccio promoveert met oude rotten naar Ligue 1

Reacties

De Franse Ligue 1 krijgt er volgend seizoen een opmerkelijke debutant bij. Op de voorlaatste speeldag verzekerde het bescheiden Gazélec Ajaccio zich met een zege op Niort (3-2) van promotie naar de hoogste afdeling.

Gazélec Ajaccio promoveert met oude rotten naar Ligue 1

Als Zlatan Ibrahimovic volgend jaar nog in Frankrijk speelt, zal hij zijn ogen uitkijken in het Stade Ange Casanova. Dan loopt een van de grootste vedettes van de wereld namelijk te voetballen aan de voet van een heuvel waar vroeger druivenplantages stonden en nu een voetbalveldje is aangelegd waar wegens veiligheidsoverwegingen amper 2.700 toeschouwers mogen kijken.

Gazélec Ajaccio heeft op dit moment ook niet bepaald een selectie waarmee het zich op het hoogste niveau kan redden. Regelmatig treedt de ploeg aan met zes spelers die al dik in de dertig zijn, onder wie Jérémie Bréchet (foto). De verdediger, bijna 36, speelde zes seizoenen geleden nog een jaar voor PSV.

De geboortestad van Napoleon vaardigde de laatste jaren met AJ Ajaccio ook al regelmatig een ploeg af aan de Ligue 1, maar die club moet nu vrezen voor degradatie naar het derde niveau van Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.