Garcia roept op tot verandering en looft Strootman

AS Roma-trainer Rudi Garcia vindt dat er snel iets moet veranderen bij zijn ploeg. Tegen Palermo speelde de Romeinen alweer voor de derde keer in vier competitieduels gelijk.

En dat kan zo niet langer, vindt de Franse oefenmeester. Als Juventus zondag wint van Hellas Verona slaat de koploper een gat van vijf punten met nummer twee Roma. 'We zullen flink aan de slag moeten, we krijgen een paar pittige wedstrijden', meende Garcia na de 1-1 op Sicilië. Die duels zullen volgens hem evenwel beter moeten worden aangegaan.

'Tegen Lazio (in de stadsderby werd het 2-2, red.) kwamen we met 2-0 achter, dus het is echt tijd dat we onze mentaliteit veranderen', waarschuwde Garcia. 'Dit is het moment waarop we op onze tanden moeten bijten en moeten gaan knokken. Niet alleen zéggen dat we vanaf de eerste minuut scherp zijn, maar dat ook echt dóén.' De trainer was vooral ontevreden over het optreden van zijn ploeg in de eerste helft, toen Roma na amper twee minuten al op achterstand kwam.

'Alle spelers waren voor rust slecht en we gaven Palermo een cadeautje', doelde hij op de 1-0. 'Gelukkig herstelde de ploeg zich na rust.' En dat lag niet in de laatste plaats aan Kevin Strootman, zo loofde Garcia. 'Kevin kreeg veel beter grip op Franco Vasquez, waardoor onze aanvallende middenvelders meer ruimte kregen. Al met al moeten we zorgen dat we stabieler worden.'