Juventus lachende derde na nieuwe remise Roma

AS Roma is er op bezoek bij Palermo niet in geslaagd te winnen. Door het 1-1 gelijkspel kan Juventus morgen een gat van vijf punten slaan met de ploeg van Kevin Strootman.

Strootman kwam voor de derde wedstrijd op rij in actie bij AS Roma, dat op Sicilië razendsnel op achterstand kwam. Het duel was pas twee minuten oud toen Paulo Dybala na een steekpass van Franco Vázquez voor het Romeinse doel opdook en de Argentijn rondde beheerst af. De goal kwam tot stand na een kapitale fout van Roma-verdediger Davide Astori.

Roma kon zich na twee remises in zijn laatste drie competitiewedstrijden niet weer een misstap veroorloven en deed tien minuten na rust goede zaken. Strootman kopte een vrije trap van Miralem Pjanic voor de voeten van Mattia Destro, die van dichtbij afrondde.

In de slotfase ging Roma met man en macht op jacht naar de winnende treffer, maar Palermo hield stand. Het betekent dat koploper Juventus een gat van vijf punten met Roma slaat als het morgenavond 20.45 uur wint van Hellas Verona. Palermo staat tiende.