Benítez: 'Helaas voor Roma, maar Juve wordt kampioen'

Reacties

Volgens Rafael Benítez is het duidelijk dat Juventus voor de vierde keer op rij kampioen van Italië gaat worden. Dat zei de trainer van Napoli na de 3-1 nederlaag tegen De Oude Dame.

Benítez: 'Helaas voor Roma, maar Juve wordt kampioen'

'Ik vind het erg vervelend voor AS Roma, maar Juventus wint dit jaar opnieuw de titel', aldus Benítez na afloop tegen Sky Sport Italia. 'Ik heb veel wedstrijden van Juve gezien, dus ik weet waarover ik praat.'

Toch was Napoli zondag niet kansloos tegen de koploper van de Serie A. Napoli kwam terug via Miguel Britos (1-1), maar Juventus kwam snel weer op voorsprong dankzij Martin Cáceres. Volgens Benítez vanuit buitenspelpositie. 'Dat doelpunt veranderde alles', aldus de Spaanse coach.

'We moesten weer terugkomen in de wedstrijd, terwijl iedereen kon zien dat het buitenspel was. Dat kan gebeuren, maar het gebeurt wel altijd tegen Juventus. We geven Juve alle credits voor voor hun kwaliteiten en voor het winnen van drie titels op rij, maar deze fouten zijn erg frustrerend', zegt Benítez tot slot.

Chaos
In tegenstelling tot Benítez wilde Juventus-trainer Massimiliano Allegri niet te veel woorden vuil maken aan het optreden van scheidsrechter Paolo Tagliavento. 'Het maakt me aan het lachen, al die discussies over scheidsrechters. Als wij protesteren, is het chaos. En als de scheidsrechters tegen ons fluiten is iedereen blij', reageert Allegri. 'Al die negatieve reacties zijn niet nodig na zo'n mooie wedstrijd. En ik denk dat wij de zege hebben verdiend.'

Juventus heeft na de zege in Napels 43 punten uit achttien wedstrijden. AS Roma bezet met drie punten minder de tweede plaats. Napoli blijft vierde met dertig punten, één minder dan Lazio.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.