Romeinse ruzie ontaardt in media-oorlog

Reacties

Wie dacht dat de burentwist tussen AS Roma en Lazio zondag op het veld zijn apotheose bereikte, heeft het mis. In de nasleep van de Derby della Capitale (2-2) is een tamelijk bizarre media-oorlog uitgebroken tussen de bestuurders van beide clubs.

Romeinse ruzie ontaardt in media-oorlog

De selfie die Francesco Totti maakte na zijn doelpunt was voor Lazio de steen des aanstoots. Lazio-voorzitter Claudio Lotito (foto) haalde hard uit naar het icoon van Roma en deed er een schepje bovenop door te stellen dat hij nu wel zeker wist dat niet Roma, maar Juventus kampioen zou worden. 'Daar durf ik zelfs mijn voorzitterschap om te verwedden', liet hij daarbij aantekenen.

'Een interessante uitspraak… Als het op wedden aankomt, zijn ze bij Lazio in elk geval de experts. Bovendien loopt Lotito nu het risico dat Lazio-fans voor Roma gaan juichen', sloeg Roma-directeur Mauro Baldissoni daarop terug. Hij verwees daarmee onder meer naar de schorsing die Lazio-aanvoerder Stefano Mauri uitzat vanwege zijn rol in een omkopingsschandaal.

Achterlijk
Die sneer van Baldissoni wekte weer de woede van Lotito. 'Baldissoni kan er beter voor zorgen dat AS Roma eindelijk zijn financiën op orde krijgt', kraakte hij, waarna zelfs Roma-eigenaar James Pallotta zich in het strijdgewoel mengde. 'Lotito is er voor de zoveelste keer in geslaagd een achterlijk en volledig onjuist beeld te schetsen van onze financiën', zei hij.

'De volgende keer als ik in Rome ben, zal ik Lotito uitnodigen voor een lesje boekhouden. Ik zal langzaam praten en alleen woorden van één lettergreep gebruiken, zoals ik ook doe als ik een kleuter toespreek. Als Lotito het daarna nog niet snapt, geef ik het op', vervolgde Pallotta. 'Los van het feit dat hij zich respectloos heeft uitgelaten over een collega, kan Pallotta beter de jaarcijfers van AS Roma nog eens teruglezen, want over 2014 leed zijn club een nettoverlies van 81 miljoen euro', diende Lazio hem daarop van repliek.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

{"title":"TOTO daagt jou uit bij actie: kies tussen Atalanta en Leverkusen!","titleMobile":"TOTO daagt jou uit bij actie: kies tussen Atalanta en Leverkusen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:c9636488-2157-4e34-b051-1ddde37e2819","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Bij de welkomstactie (24+) is er een speciale notering voor een zege in de reguliere speeltijd.","textMobile":"Bij de welkomstactie (24+) is er een speciale notering voor een zege in de reguliere speeltijd."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.