Galatasaray laat zege bij terugkeer Denizli glippen

In de eerste wedstrijd met Mustafa Denizli weer als coach op de bank heeft Galatasaray op bezoek bij Kasimpasa een belangrijke zege uit handen gegeven. Daardoor profiteert de club van Wesley Sneijder niet volop van de uitglijder van koploper Besiktas.

Kasimpasa - Galatasaray 2-2
Bij beide ploegen stond zondagavond een Nederlander in de basis. Namens de thuisploeg was dat Ryan Donk, terwijl Sneijder ook door Denizli als vertrouwd op het middenrif van Galatasaray was geposteerd. Na dertien minuten zag de ervaren coach, die als opvolger van de aan de ontslagen Hamza Hamzaoglu was aangesteld, hoe de Oranje-international aan de basis stond van het openingsdoelpunt. Met een voorzet bediende Sneijder Lukas Podolski, die met zijn hoofd kon terugleggen op Burak Yilmaz. De Turkse spits tekende vervolgens voor 0-1.

Vervolgens was het de beurt aan Donk. De voormalige verdediger van onder meer AZ scoorde immers, maar de arbitrage zag over het hoofd dat zijn inzet via de onderkant van de lat over de lijn was geweest. Vijf minuten later kwam de gelijkmaker er alsnog. Hakan Arslan kopte van dichtbij binnen, nadat een gekraakt schot precies voor zijn neus was gevallen.

Vijf minuten na de aftrap voor de tweede helft was het Hakan Balta die Galatasaray opnieuw een voorsprong bezorgde. Al glijdend tikte hij de belangrijke 1-2 binnen. Een zege was Denizli bij zijn terugkeer in de Turkse competitie evenwel niet gegeven. Titi zorgde met een tegendraads schot voor een flinke streep door de rekening van Galatasaray en de eindstand, al raakte Sneijder nog de lat. Daardoor is Galatasaray nu vierde, met zes punten achterstand op lijstaanvoerder Besiktas.

Besiktas – Akhisarspor 0-2
Met Oguzhan Özyakup in de basis is Besiktas tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Door goals van Güray Vural en Sami stond bij rust al de eindstand in het voordeel van seizoensrevelatie Akhisarspor op het scorebord. De zege bracht de bezoekers immers tot op de derde plek van de Turkse ranglijst. Door de kostbare misstap kan Fenerbahçe maandag bij winst op Trabzonspor de koppositie overnemen. De achterstand bedraagt nu twee punten.