Denizli keert terug: 'Geen donkere wolken, maar lichte mist'

Reacties

Mustafa Denizli is donderdag officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van Galatasaray, waar hij al eerder werkzaam was. Het gaat momenteel slecht met de Turkse grootmacht, maar de oefenmeester toont zich zelfverzekerd aan de vooravond van zijn nieuwe job.

Denizli keert terug: 'Geen donkere wolken, maar lichte mist'

Daags na de 2-0 Champions League-nederlaag op bezoek bij Atlético Madrid zette Denizli zijn handtekening onder zijn contract bij Galatasaray. Aanvoerder Wesley Sneijder trok naar aanleiding van het teleurstellende resultaat in Spanje eerder op de dag nog de harde conclusie dat zijn ploeg momenteel geen hecht team vormt. 'We kunnen dat op dit moment niet opbrengen', zei hij.

De kersverse trainer, die in het verleden ook al aan Cim Bom bom verbonden was als hoofd- en assistent-coach, was echter minder negatief tijdens de beklinking van zijn dienstverband. 'Ik zie geen donkere wolken boven Galatasaray hangen. Eerder lichte mist', probeerde hij de situatie waar de club zich volgens hem in bevindt in beeldspraak samen te vatten.

Werkwijze
In de Champions League staat de Turkse formatie momenteel derde in Groep C met vier punten, een punt meer dan hekkensluiter Astana. Tegen die ploeg moet over twee weken in Istanbul minimaal worden gelijkgespeeld om Europees te overwinteren. Doorgaan in het miljoenenbal is geen optie meer. Daarnaast heeft Gala zeven punten achterstand op koploper Besiktas in de Turkse competitie. 'Er moet veel veranderen', concludeerde Sneijder dan ook.  

Zijn nieuwe trainer kondigde die broodnodige wijzigingen tijdens zijn presentatie ook aan, maar wel met een kanttekening. 'Het lukt niet om mijn visie en werkwijze binnen twee dagen al over te brengen op de groep', doelde hij op het treffen met Kasimpasa van zondag in de Turkse Süper Lig, waarin de achterstand op koploper Besiktas zeven punten bedraagt. 'Ik ga eerst analyseren waar het de laatste tijd fout is gegaan en met de groep praten. Daarna gaan we hard werken. We staan voor een nieuw begin, een nieuwe toekomst voor de club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.