Eto'o verpest Galatasaray-rentree Taffarel

Door toedoen van Samuel Eto'o heeft interim-trainer Cláudio Taffarel slechts een punt overgehouden aan zijn eerste wedstrijd na zijn terugkeer bij Galatasaray.  De Turkse topclub speelde in eigen huis met 3-3 gelijk tegen Antalyspor.

Taffarel werd deze week als tijdelijke opvolger aangesteld van de ontslagen Hamza Hamzaoglu, die vorig seizoen nog de dubbel won met de werkgever van Wesley Sneijder. De nieuwe interim-coach verdedigde tussen 1998 en 2001 het doel van Galasaray en fungeerde in 2014 ook al een tijdje als interim-trainer van Cim Bom Bom.

De derde periode van de Braziliaan bij de club uit Istanbul startte voortvarend dankzij Yasin Öztekin, die uit een voorzet de score opende met een intikker. Galatasaray, waar Sneijder in de basis stond, slaagde er niet in weg te lopen bij de middenmoter en kreeg daar in de 64ste minuut de rekening voor gepresenteerd, toen Sezer Badur de 1-1 maakte. Lukas Podolski zorgde voor een snelle reactie van de thuisploeg door te scoren, maar het bleek allerminst de laatste treffer van het duel.

Eto'o bracht de stand namelijk weer in evenwicht door een strafschop te benutten, maar ook dat vormde niet het slotakkoord. Een treffer van Selçuk Inan in de eerste minuut van de blessuretijd bleek eveneens echter ook niet het winnende doelpunt. Het was Mbilla Etame die op aangeven van Eto'o de eindstand op 3-3 bepaalde.  Galatasaray staat na het gelijkspel derde, terwijl Antalyaspor de nummer zeven van de Turkse Süper Lig is.