Groep C: Benfica doet goede zaken na ontsnapping bij Astana

Benfica staat op de drempel van de volgende ronde in de Champions League. De Portugezen moesten echter wel tot het uiterste gaan voor een punt bij FK Astana (2-2).

Raúl Jiménez zorgde ver in de tweede helft voor de gelijkmaker, waardoor Benfica alleen in het ongunstigste geval nog op doelsaldo kan worden gepasseerd. Als Galatasaray in een van zijn laatste twee wedstrijden punten morst - woensdagavond treedt de club van Wesley Sneijder aan tegen Atlético Madrid - zijn de Portugezen verzekerd van overwintering in het toernooi en een plaats bij de laatste zestien.

Voordat Jiménez voor die 2-2 tekende, was Benfica al meerdere keren ontsnapt in Kazachstan. Patrick Twumasi miste eerst al een grote kans op 1-0, maar kopte een paar minuten later alsnog binnen. Marin Anicic verdubbelde de score door een vrije trap met zijn rug van richting te veranderen.

Jiménez bracht Benfica op slag van rust uit het niets terug in de wedstrijd, waarna zijn ploeggenoot Lisandro Lopez aan rood ontsnapte toen hij een doorgebroken speler vloerde. Astana bleef de bovenliggende partij, maar wist na rust geen afstand te nemen van de koploper in Groep C. Dat uitgerekend Jiménez twee keer scoorde was wrang voor de thuisploeg. Hij deelde bij een 1-0 stand immers een elleboogstoot uit aan Evgeni Postnikov en kwam zeer goed weg met een gele kaart.

In plaats van terug in de race voor overwintering in de Champions League, is voor Astana nu het doek gevallen. Het moet nu hopen dat Galatasaray niet wint op bezoek bij Atlético, zodat op 8 december in Istanbul nog een directe confrontatie volgt om plek drie in de poule.