Groep C: Benfica profiteert van misstap Atlético

Benfica heeft in de Champions League goede zaken gedaan in Groep C. De Portugezen wonnen met 2-1 van Galatasaray en dat is goed voor de koppositie, doordat Atlético Madrid eerder op de dag tegen FK Astana bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel.

Benfica – Galatasaray 2-1
Door de doelpuntloze remise van Atlético Madrid, eerder op de dag, stond in Lissabon de koppositie in Groep C op het spel. Toch barstte de strijd tussen Benfica en Galatasaray na rust pas écht los, waarbij de thuisploeg de meeste aanspraak mocht maken op een voorsprong. Die kwam er dan ook voor de Portugezen, nadat Wesley Sneijder – in de basis gestart bij de Turkse bezoekers – een vrije trap had weggegeven.

Die vrije trap werd naar de linkerkant van het doel gespeeld en teruggekopt naar het midden van het speelveld. Daar stond aanvoerder Luisão om de bal met wat geluk klaar te leggen voor Jonas. Die prikte de openingstreffer binnen. Maar al zes minuten na die 1-0 trok Lukas Podolski de stand weer gelijk. De Duitser schoot de bezoekers van afstand naar een gelijke stand.

Jonas viert de openingstreffer van Benfica tegen Galatasaray met het thuispubliek.

In de 67ste minuut tekende Luisão voor de eindstand. Opnieuw werd een bal teruggekopt richting de 34-jarige verdediger, dit keer uit een hoekschop, en ditmaal was het de Braziliaan zelf die het doel onder vuur nam. Na een aanname schoot hij de bal van dichtbij hoog in de rechterhoek binnen. De thuisploeg sloot het duel wel af met een ondertal, omdat Nicolás Gaitán na zijn tweede gele kaart in de 85ste minuut het veld moest ruimen. Hij mist daardoor het uitduel met FK Astana van 25 november.

FK Astana - Atlético Madrid 0-0
In eigen huis had Atlético eerder niets te dulden van FK Astana. De Madrilenen boekten op 21 oktober een zorgeloze 4-0 overwinning, dankzij treffers van Saúl Ñíguez, Jackson Martínez, Óliver Torres en een eigen doelpunt van Denys Dedechko. Bij de return in Kazachstan bleef het scorebord onaangeroerd.

Koke was met een schot van afstand nog het dichtst bij de openingstreffer, maar de Spanjaard trof de lat boven het hoofd van Astana-doelman Nenad Eric. Ook Fernando Torres slaagde er niet in het doel te vinden. De spits van Atlético vond nog wel wat ruimte in de rug van verdediger Evgeni Postnikov, maar liet na zijn honderdste officiële doelpunt in dienst van Atlético Madrid aan te tekenen. Zijn poging rolde voorlangs het doel van de thuisploeg.

Omdat ook de plaagstootjes van Astana de bezoekers uit Spanje niet omverwierpen, moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Daardoor komen de Kazakken op twee punten uit de eerste vier groepsduels. Atleti komt na evenveel wedstrijden op zeven punten. Dat zijn er nu twee minder dan Benfica en nog altijd drie meer dan Galatasaray.