Franse media prijzen 'veteraan' Giroud en hinten op einde kampioensvloek

Reacties

De Franse media zijn gematigd tevreden over het optreden van regerend wereldkampioen Frankrijk tegen Australië. Niet alle scepsis is verdwenen, maar Olivier Giroud wordt geprezen als vervanger van Karim Benzema én medetopscorer aller tijden bij Les Bleus.

Franse media prijzen 'veteraan' Giroud en hinten op einde kampioensvloek
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 1
Australië
Australië

Giroud siert woensdagochtend de cover van L'Équipe. De 36-jarige spits scoorde twee keer voor Frankrijk tegen Australië en evenaarde Thierry Henry als topscorer aller tijden bij de Franse ploeg. De spits van AC Milan staat na 115 interlands op 51 doelpunten. 'Hemelsblauw', schrijft L'Équipe bij een foto van Giroud. 'Na een catastrofale start klaarde de lucht voor Les Bleus.'

De cover van L'Équipe met een juichende Olivier Giroud: 'Hemelsblauw'.
© L'Équipe
De cover van L'Équipe met een juichende Olivier Giroud: 'Hemelsblauw'.

Le Figaro beschrijft de mijlpaal van Giroud als 'monsterlijk', ook doordat hij (wanneer iedereen fit is) niet de onbetwiste eerste spits is bij Frankrijk. 'Deze prestatie is niet niks voor een speler die tot een maand geleden nog niet verzekerd was van de WK-selectie', schrijft de krant. Giroud is met 36 jaar en 53 dagen de oudste Franse doelpuntenmaker op een WK. Tot dinsdag was dat Zinédine Zidane, die 34 jaar was toen hij scoorde in de WK-finale van 2006.

Kampioensvloek
Frankrijk wist als regerend wereldkampioen de eerste groepswedstrijd te winnen, iets wat voorgangers Italië (in 2010), Spanje (2014) en Duitsland (2018) niet lukten. In 2002 overkwam het de Fransen zelf ook: toen gingen Les Bleus na de wereldtitel in 1998 in de eerste groepswedstrijd onderuit tegen Senegal. 'Is dit het einde van de kampioensvloek? Een titelhouder die het WK erna direct wint, is een zeldzaamheid', schrijft Le Parisien.

Le Monde is er nog niet gerust op. 'Les Bleus winnen ruimschoots van Australië, maar nemen lang niet alle twijfels weg. Deze zege is niet voldoende om definitief af te rekenen met alle pessimisten, sceptici en alle andere mensen die het idee hebben dat de Fransen al vroeg in het vliegtuig moeten stappen voor een terugvlucht vanuit Doha.' Frankrijk, dat dit WK niet meer kan beschikken over Lucas Hernández, speelt zaterdag in de tweede groepswedstrijd tegen Denemarken.

Wereldkampioenschap

Stand Groep D Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
2
0
1
6-3
+3
6
2
Australië
3
2
0
1
3-4
-1
6
3
Tunesië
3
1
1
1
1-1
0
4
4
Denemarken
3
0
1
2
1-3
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.