Giroud waarschuwt Henry: 'Niet van plan te stoppen'

Reacties

Olivier Giroud was dinsdag de gevierde man bij Frankrijk. De 36-jarige spits wil na zijn productieve WK-start meer.

Giroud waarschuwt Henry: 'Niet van plan te stoppen'
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 1
Australië
Australië

Giroud plaatste in algemene zin wel wat kanttekeningen bij de 4-1 zege op Australië, zoals de snelle achterstand en de blessure van Lucas Hernández. 'Maar op persoonlijk vlak had ik niet op veel meer kunnen hopen', aldus de Franse spits.

De ervaren aanvaller leverde met twee goals een grote bijdrage aan de zege op de Socceroos. Bovendien kwam hij qua interlandgoals op gelijke hoogte met Thierry Henry, die met 51 treffers topscorer aller tijden van Les Blues is.

Dat is een eer voor Giroud. 'Het is een bron van trots. Ik ben niet van plan hier te stoppen. Ik hoop nog meer te laten zien dit WK, zodat ik het team kan helpen bij het bereiken van ons doel. We moeten nu wedstrijd voor wedstrijd blijven kijken.'

Doelman en aanvoerder Hugo Lloris noemde het een 'geweldige' avond voor Giroud. 'Olivier is er altijd geweest voor de nationale ploeg. Het is zijn verdienste, hij geeft nooit op. Hij is een voorbeeld, helaas raakten we Karim Benzema kwijt en waren we daarover allemaal zwaar teleurgesteld, Olivier helemaal. We moesten verder en we wisten dat we op iedereen konden rekenen. We kunnen op Olivier rekenen.'

Dat bewees de oude meester Giroud tegen Australië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer O. Giroud
Meer over O. Giroud
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.