FIFA-bestuurder Warner vandaag voor de rechter

Reacties

De van corruptie verdachte FIFA-official Jack Warner moet donderdag voor de rechter verschijnen in Trinidad en Tobago. Daar verdedigt hij zich tegen een uitleveringsverzoek. De Amerikanen willen de voormalige vice-voorzitter van de wereldvoetbalbond hebben naar aanleiding van de FBI-aanklacht.

FIFA-bestuurder Warner vandaag voor de rechter

Warner, die een cv met corruptie-incidenten kan overleggen dat langer is dan de erelijst van Real Madrid, heeft een bekende advocaat ingehuurd. De Brit Edward Fitzgerald verdedigde eerder enkele beruchte moordenaars. Tevens vertegenwoordigde Fitzgerald een zakenman uit Trinidad en Tobago die tien jaar met succes streed tegen uitlevering aan de VS.

De 72-jarige Warner ontkent alles. Volgens de procureur-generaal van Trinidad en Tobago kan de rechtszaak over uitlevering 'maanden tot jaren' gaan duren.

De beide zonen van Warner hebben wel bekend. De zeven collega's van Warner die werden gearresteerd in Zürich, ontvingen vorige week het formele uitleveringsverzoek uit de Verenigde Staten. Alle zeven vechten het verzoek aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.