'FIFA-geld voor Haïti in zakken Warner verdwenen'

Reacties

Jack Warner ligt al nadrukkelijk onder vuur wegens corruptie, maar de voormalig FIFA-bestuurder wordt nu ook beschuldigd van het verduisteren van geld dat was bedoeld voor de slachtoffers van de aardbeving op Haïti.

'FIFA-geld voor Haïti in zakken Warner verdwenen'

Onderzoek van de FBI heeft volgens de BBC uitgewezen dat ruim zeshonderdduizend euro verdwenen is naar een rekening van de bond van Trinidad & Tobago, die werd gecontroleerd door Warner. Het geld was door de FIFA en de Zuid-Koreaanse bond beschikbaar gesteld voor de slachtoffers van de ramp in 2010.

Het is de volgende aanklacht aan het adres van Warner, die voor meer duistere zaken rond de FIFA verantwoordelijk wordt gehouden. Hij werd eind mei gearresteerd in afwachting van de uitlevering aan de Verenigde Staten, waar hem een rechtszaak wegens corruptie en witwassen wacht.

Na aanvankelijk te ontkennen heeft de oud-politicus van Trinidad & Tobago aangekondigd niet meer zijn mond te zullen houden over het reilen en zeilen van de FIFA. Warner heeft in 2012 de beschuldigingen over de verdwenen donaties aan Haïti afgedaan als een complot. Nu zal hij daar mogelijk op moeten terugkomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.