'Egypte weigerde aanbod Warner voor toewijzing WK 2010'

Reacties

Jack Warner beloofde eerder deze week een lawine aan onthullingen te doen over de vermeende corruptiezaak bij de FIFA. Maar de oud-bestuurder krijgt nu zelf de wind van voren.

'Egypte weigerde aanbod Warner voor toewijzing WK 2010'

Aley Eddine Helal vertelde de Egyptische televisiezender ONtv dat Warner in het verleden voor zeven miljoen dollar het WK in 2010 naar Egypte zou kunnen loodsen. Bondsvoorzitter El-Dahshori Harb wilde volgens de ex-minister van sport destijds niet aan dat soort praktijken meewerken. Het toernooi werd uiteindelijk toegewezen aan Zuid-Afrika.

De 72-jarige Warner is een van de hoofdverdachten in de corruptiezaak die de FBI onderzoekt. De oud-vicevoorzitter van de FIFA uit Trinidad & Tobago ontkende alle aantijgingen bij zijn arrestatie, maar laat in een politieke spot in zijn land weten wel degelijk kennis van zaken te hebben. Warner is inmiddels op borgtocht vrijgelaten.

De Amerikaanse justitie verdenkt Warner van een serie van misdrijven. Zo wordt hem onder andere ten laste gelegd miljoenen smeergeld te hebben geïncasseerd bij de toewijzing van het WK 2010 aan Zuid-Afrika.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.