Rechterhand Blatter betaalde miljoenen aan smeergeld

Reacties

Het net rond Sepp Blatter lijkt zich te sluiten. Jerôme Valcke, de rechterhand van de FIFA-president, heeft volgens de FBI betalingen ter waarde van tien miljoen dollar (ruim negen miljoen euro) aan smeergeld gedaan.

Rechterhand Blatter betaalde miljoenen aan smeergeld

Dat meldt The New York Times. Het betekent dat het corruptieschandaal dichter dan ooit komt bij Blatter, die vorige week nog zijn handen in onschuld waste en werd herverkozen tot voorzitter van de wereldvoetbalbond.

Valcke, secretaris-generaal bij de FIFA, zou de genoemde betalingen in 2008 hebben gedaan aan Jack Warner, een van de voormalige FIFA-officials die vorige week werd gearresteerd vanwege grootschalige corruptie bij de wereldvoetbalbond. De miljoenentransactie van Valcke zou een sleutelrol gespeeld hebben in Warners stem op Zuid-Afrika, dat in 2010 het WK organiseerde. Overigens zou Valcke zelf niet geweten hebben dat de betaling een transactie van smeergeld betrof.

Vanwege de onrust rond zijn persoon heeft de Fransman besloten om zich later dit weekend niet te laten zien bij het WK voor vrouwen in Canada. 'Vanwege de ontstane situatie laat hij de opening van het toernooi aan zich voorbij gaan', luidt een statement van de FIFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.