FIFA: 'WK 2022 wordt zonder twijfel in Qatar gehouden'

De wereldvoetbalbond (FIFA) vergadert donderdag en vrijdag over het WK van 2022, maar de vraag is daarbij niet waar het toernooi wordt afgewerkt. Alleen de periode staat nog ter discussie tijdens de bijeenkomst in Zürich.

FIFA: 'WK 2022 wordt zonder twijfel in Qatar gehouden'

'Het WK wordt zonder twijfel in Qatar gehouden, de vraag is alleen wanneer precies', aldus Walter De Gregorio, hoofd van de communicatieafdeling van de FIFA. In december 2010 werd de organisatie van de eindronde in 2022 toegewezen aan het golfstaatje, maar sindsdien is er volop discussie over die beslissing.

In de zomer, als het WK normaliter zou moeten plaatsvinden, kan de temperatuur in Qatar oplopen tot vijftig graden en daardoor overweegt de FIFA het toernooi in de winter af te werken. Onder meer de KNVB en de organisatie van de Premier League lieten al weten het daar niet mee eens te zijn en wachten in spanning af wat de wereldvoetbalbond beslist.

Mede vanwege de mensonterende omstandigheden waarin bouwarbeiders uit verschillende landen in Qatar moeten werken aan de WK-stadions, werd er geopperd de toewijzingsprocedure opnieuw te laten plaatsvinden, maar daar wil de FIFA dus niet aan. Over negen jaar zal het toernooi sowieso worden afgewerkt in Qatar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen