'Misschien zijn spelers bij WK in de winter eens niet bekaf'

Ronald de Boer heeft maandagavond aangegeven het WK van 2022 in Qatar als een mooie kans te zien om af te rekenen met problemen waar het mondiale eindtoernooi meestal mee heeft te kampen. De huidige jeugdtrainer van Ajax liet zich in het programma Derksen &… uit over de discussie van de laatste tijd: moet het WK vanwege de enorm hoge temperatuur in de Qatarese zomer verplaatst worden naar de winter?

'Misschien zijn spelers bij WK in de winter eens niet bekaf'

'Ja, waarom niet?', is de duidelijke mening van De Boer (43) in gesprek met interviewer Johan Derksen. De voormalige middenvelder van Ajax, FC Twente, Barcelona en Glasgow Rangers is ervaringsdeskundige. In 2004 toog hij naar Qatar om daar, samen met zijn broer en huidig Ajax-trainer Frank de Boer, af te bouwen bij Al-Rayyan en Al-Shamal.

Ronald de Boer als voetballer in Qatar.
Ronald de Boer als voetballer in Qatar.

De Boer: 'In de zomer is het daar vanwege de hitte niet ideaal en in de winter is het juist wél ideaal. Dan is de temperatuur heerlijk en zijn de omstandigheden perfect. En laten we het gewoon een keer doen. Het Afrika Cup-toernooi is toch óók in de winter. Dan moeten alle clubs die jongens ook gewoon maar afstaan. Dat kan nu toch ook.'

Bovendien lost een toernooi in de winter mogelijk een probleem op. 'Na een seizoen zijn de meeste spelers bekaf na een jaar met Champions League-verplichtingen enzovoort. Daarom is dit een geweldig alternatief. Misschien zien we dan wel een veel beter toernooi', aldus De Boer, die als ambassadeur bijdroeg aan het Qatarese bid.

Cashen
De reden om als actieve voetballer naar Qatar te verkassen, was duidelijk. 'We gingen daar inderdaad heen om te cashen. Dat klopt. Maar waarom niet? We konden daar een godsvermogen verdienen. Ik zat in de namiddag op een bootje met Sabri Lamouchi van de zon te genieten. Muziekje erbij. Heerlijk.'

'Echt waar. Vraag het aan oud-spelers als Gabriel Batistuta, Josep Guardiola of Frank Leboeuf. Ze hebben er allemaal een geweldige tijd gehad. En ik ook. Ik ben er nog lang blijven hangen. Het leven is daar écht geweldig', besluit de 67-voudig international.

Bekijk dinsdagochtend op onze website meer fragmenten van het interview van Johan Derksen met Ronald de Boer. Hij spreekt over de huidige ontwikkelingen bij Ajax, zijn transfer naar Barcelona, zijn enigszins mislukte periode in Camp Nou en zijn hoogte- en dieptepunten bij Oranje en Ajax.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen