FIFA weigert Bility, Platini in wachtkamer

Reacties

Michel Platini maakt voorlopig geen kans meer om op 26 februari verkozen te worden tot voorzitter van de FIFA. De verkiezingscommissie van de wereldvoetbalbond heeft hem hangende zijn schorsing uitgesloten van deelname.

FIFA weigert Bility, Platini in wachtkamer

Platini, die op 8 oktober voor negentig dagen geschorst werd omdat hij wordt onderzocht vanwege een verdachte betaling die hij heeft ontvangen van de FIFA, is niet de enige kandidaat die niet is toegelaten tot de verkiezingen. Overigens kan Platini na het verlopen of opheffen van zijn schorsing alsnog worden toegelaten door de FIFA.

Ook Musa Bility is niet geaccepteerd door de verkiezingscommissie. Waarom de Liberiaan niet mag meedoen aan de verkiezingen, wordt in het midden gelaten. Indien Platini en Bility het niet eens zijn met hun uitsluiting van deelname, kunnen zij de beslissing aanvechten bij het CAS in Lausanne.

Het houdt in dat voorlopig vijf kandidaten op 26 februari om het voorzitterschap strijden: Ali Bin Al-Hussein, Sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, Jérôme Champagne, Gianni Infantino en Tokyo Sexwale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.