FIFA handhaaft schorsing van Suarez

Reacties

De schorsing van Luis Suarez blijft gehandhaafd. De FIFA heeft het beroep van de Uruguayaan, die dat samen met de voetbalbond deed, verworpen. Daardoor blijft de Liverpool-spits voor negen duels van zijn land geschorst en mag hij vier maanden geen voetbalgerelateerde activiteiten ondernemen.

FIFA handhaaft schorsing van Suarez

Suarez kreeg de schorsing naar aanleiding van zijn beet in de linkerschouder van Italië-verdediger Giorgio Chiellini tijdens het onderlinge groepsduel op het WK. Ook moet Suarez een boete van tachtigduizend euro betalen.

In de tweede helft van het treffen met Italië (1-0 zege) zette Suarez zijn tanden in Chiellini. Doordat het de arbiter was ontgaan, bleef Suarez op het veld. Op basis van camerabeelden greep de FIFA keihard in. De schorsing bracht een stortvloed aan reacties teweeg, waarbij de meningen verdeeld waren. Menigeen sprak van een te zware sanctie, waarbij anderen wezen op het feit dat de voormalige Ajacied al voor een derde keer in zijn loopbaan een tegenstander beet en zwaarder gestraft had moeten worden.

Zonder Suarez werd Uruguay door Colombia uitgeschakeld in de achtste finale van het WK. Overigens kan de spits alsnog in hoger beroep, al lijkt dat een weinig succesvolle onderneming.

Transfer
De schorsing heeft ook vergaande invloed op Suarez' rol bij zijn club Liverpool en zijn op handen zijnde transfer naar Barcelona. De aanvaller kan namelijk pas eind oktober weer in actie komen, waardoor hij - mocht hij bij Liverpool blijven - negen Premier League-wedstrijden, drie duels in de groepsfase van de Champions League en een League Cup-duel mist. Ook bij een overgang naar Camp Nou zou hij dus lang moeten toekijken.

Als deze straf erop zit, heeft Suarez sinds 2010 liefst 34 duels gemist door een schorsing, overigens zonder (!) daarbij een rode kaart te ontvangen. Suarez mag dus wel gewoon zijn gewenste transfer maken.

Direct analyses van alle WK-wedstrijden en -spelers lezen? Probeer VI Premium de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.