FIFA: 'Geen bewijzen van matchfixing door Kameroen'

Reacties

De FIFA heeft het Duitse tijdschrift Der Spiegel gesommeerd met bewijzen te komen aangaande hun beschuldigingen van matchfixing aan het adres van Kameroen. De wereldvoetbalbond liet woensdag weten dat er op de gokmarkt vooralsnog geen ongebruikelijke patronen zijn waargenomen.

FIFA: 'Geen bewijzen van matchfixing door Kameroen'

Der Spiegel kwam dinsdag met de verdachtmakingen. Tijdens de met 4-0 verloren groepswedstrijd tegen Kroatië zouden zeven spelers van Kameroen moedwillig hebben meegewerkt aan een ruime nederlaag én een rode kaart in de eerste helft. Alexandre Song werd nog voor rust met rood naar de kant gestuurd voor een klap op de rug van Mario Mandzukic. Bij de Kameroeners was er ook onderlinge wrevel. Benoît Assou-Ekotto deelde een kopstoot uit aan Benjamin Moukandjo.

De Kameroense voetbalbond heeft inmiddels al een onderzoek opgestart na de beschuldigingen van fraude, maar zo ver wil de FIFA niet gaan. 'Tot dusver hebben we geen enkel bewijs van enige vorm van wedstrijdmanipulatie in de mondiale gokpatronen ontdekt. Het is van het grootste belang om in zulke gevallen zorgvuldig en respectvol te werk te gaan. Media zouden niet zomaar de geloofwaardigheid van een organisatie in twijfel moeten trekken voor een paar sensationele koppen.'

Der Spiegel zou het verhaal hebben gebaseerd op een Facebook-gesprek met de voor matchfixing veroordeelde Wilson Raj Perumal. De Singaporees heeft zelf in een statement ontkend dat hij zou hebben erkend dat hij de uitslag van de wedstrijd tussen Kameroen en Kroatië al wist. Volgens Perumal was het slechts een informeel gesprek. Der Spiegel blijft echter bij het verhaal. Perumal zou wel degelijk hebben verteld de uitslag te hebben gefixt.     

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.