Feyenoord vervalt in oude fout met Haagse wanvertoning

Reacties

Dat Feyenoord vier dagen na de 1-0 zege op Ajax in het KNVB-bekertoernooi na een wanvertoning met 1-0 verloor van ADO Den Haag, is niet voor het eerst in de historie. De Rotterdammers wonnen de laatste jaren maar één keer in de Hofstad en maakten er een gewoonte van niet thuis te geven in de nasleep van een Klassieker.

Feyenoord vervalt in oude fout met Haagse wanvertoning

De nederlaag waarmee Feyenoord zondag de koppositie in de Eredivisie aan Ajax liet, staat allerminst op zichzelf. Van de laatste vier uitduels met ADO gingen er drie verloren. In 2012/13 (2-0) en 2013/14 (3-2) wonnen de Hagenaren ook al in eigen huis. Alleen tijdens de opening van vorig seizoen liep het voor De Trots van Zuid op het nippertje goed af in Den Haag (0-1).

Trainer Giovanni van Bronckhorst en aanvoerder Dirk Kuijt wezen zondag na afloop van de 1-0 nederlaag het gebrek aan inzet aan als oorzaak van het verlies, waardoor een serie van vijf opeenvolgende overwinningen en een reeks van acht ongeslagen duels ten einde kwam. Ook de laatste jaren had Feyenoord vaak te maken met een inzinking na een (sterk) optreden tegen Ajax.

Vorig jaar vergat Feyenoord in het thuisduel met de aartsrivaal (0-1) weliswaar te winnen, maar had het wel een enorm overwicht in De Kuip. Drie dagen later was van dat sterke spel weinig over met een 2-0 nederlaag op bezoek bij Go Ahead Eagles in het bekertoernooi tot gevolg. In januari 2014 lieten de Rotterdammers een 3-1 bekernederlaag bij Ajax opvolgen door een 3-2 nederlaag bij ADO.

Traditie
De resultaten van de laatste jaren tonen aan dat het bijna traditie is dat Feyenoord in de nasleep van een duel met Ajax niet thuis geeft. Sinds het in 2011/12 onder leiding van Ronald Koeman terugkeerde aan de nationale top ging het na een Klassieker ook nog mis tegen Go Ahead (2-1, beker in 2011/12), FC Twente (0-0, 2012/13) en Kuban Krasnodar (1-0, voorronde Europa League 2013/14).

Aantonen dat die samenloop van omstandigheden slechts toeval is, kan de ploeg van Van Bronckhorst voorlopig niet. Zondag komt Ajax weliswaar opnieuw op bezoek in De Kuip, dan in het kader van de titelstrijd, maar de eerstvolgende wedstrijd die de Rotterdammers daarna spelen is die op zondag 22 november tegen FC Twente. Tussendoor worden er interlands afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.