Ferguson: 'De aanpak van Van Gaal is briljant'

Reacties

Hoewel de resultaten van Manchester United nog niet overtuigen, krijgt manager Louis van Gaal steun van clubicoon Sir Alex Ferguson. Volgens de Schot is Van Gaal de juiste man om de club naar nieuwe successen te leiden.

Ferguson: 'De aanpak van Van Gaal is briljant'

'Van Gaal is veel dingen aan het veranderen. Ik heb daar over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat hij de juiste weg bewandelt', aldus Ferguson tegen MUTV. 'Hij maakt schoon schip en bouwt aan zijn eigen elftal.'

Voor een totaalbedrag van bijna 200 miljoen euro hengelde Van Gaal afgelopen zomer Ángel di María, Ander Herrera, Falcao, Daley Blind, Luke Shaw en Marcos Rojo binnen. Het deed de nodige wenkbrauwen fronsen, gezien Van Gaals reputatie als opleidingscoach. Ferguson is er op zijn beurt wel van overtuigd dat de Nederlander de juiste aanpak gekozen heeft. 'Hij heeft genoeg ervaring en kwaliteiten om situaties en spelers op waarde te schatten. Als je het mij vraagt is zijn werkwijze briljant', gaat Ferguson verder.

Band
De steun van Ferguson is een belangrijk teken. Het clubicoon sprak zich vorig seizoen nooit positief uit over diens opvolger David Moyes, wat de kritiek op zijn functioneren deed aanzwellen. In het geval van Van Gaal, met wie Ferguson in zijn tijd als manager van United een goede band opbouwde, kiest Fergie duidelijk voor een andere route.

Opvallend, aangezien Van Gaal volgens de publieke opinie de problemen moet oplossen die Ferguson heeft achtergelaten. Volgens Britse media en kenners liet Ferguson na zijn vertrek in 2013 een uitgeknepen selectie achter, waar geen eer aan te behalen viel. Die visie lijkt Ferguson nu te steunen, door te onderschrijven dat de make-over die Van Gaal doorvoert een broodnodige is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.