Van Gaal blijft vertrouwen op negentienjarige McNair

Reacties

Patrick McNair zal ook zondag in de thuiswedstrijd tegen Everton een basisplaats krijgen bij Manchester United. Louis van Gaal stelde vrijdag op de persconferentie dat hij tevreden was over het debuut van de negentienjarige verdediger, die door de blessuregolf op Old Trafford een kans krijgt. Voor de geschorste Wayne Rooney heeft de manager van United een adequate vervanger: Juan Mata.

Van Gaal blijft vertrouwen op negentienjarige McNair

Van Gaal kan tegen Everton opnieuw niet beschikken over Jonny Evans, Phil Jones en Chris Smalling. Door de afwezigheid van het trio kiest de voormalige bondscoach van Oranje opnieuw voor McNair (foto). 'Hij is de enige speler die rechts in het centrum van de verdediging kan spelen. Daarom koos ik vorige week (tegen West Ham United, red.) ook al voor hem. En toen was hij erg goed. Voor hem is het nu zaak dat niveau vast te houden. Dat zal zijn grootste uitdaging zijn.'

Behalve het achttal geblesseerde afwezigen kan Rooney tegen zijn oude club niet aan de aftrap verschijnen. De 28-jarige aanvoerder van United is geschorst na zijn rode kaart van vorige week. 'Ik zal Wayne missen, want hij is mijn aanvoerder. Maar Mata kan ook heel goed spelen op zijn positie.' De Spaanse spelmaker was begin dit seizoen ook al basisspeler, maar na de komst van Radamel Falcao was er voor hem geen plaats meer in de startopstelling.

Juan Mata maakt in het thuisduel met Queens Park Rangers plaats voor Radamel Falcao. Sindsdien moest de Spanjaard zich tevreden stellen met invalbeurten.
Juan Mata maakt in het thuisduel met Queens Park Rangers plaats voor Radamel Falcao. Sindsdien moest de Spanjaard zich tevreden stellen met invalbeurten.

Van Gaal mist met Michael Carrick, Ander Herrera, Marouane Fellaini, Jesse Lingard en Ashley Young ook nog vijf middenvelders. 'We missen in totaal negen spelers', maakte Van Gaal de optelsom. 'Het is lastig uit te leggen. Je kan wel fit zijn, maar níét wedstrijdfit. Dat is een groot verschil. Ander Herrera is bijvoorbeeld fit, maar kan niet spelen vanwege zijn ribblessure. En Marouane Fellaini heeft de hele week getraind, maar kan nog geen negentig minuten spelen.'

Midden-Oosten
Van Gaal zei tegenover ITV ook dat hij achter het plan van de clubleiding staat om in het nieuwe jaar midweekse oefenwedstrijden in te plannen bij gebrek aan Europese beslommeringen. Dat zal uit financiële overwegingen waarschijnlijk gebeuren in het Midden-Oosten.

'Ik ben er aan gewend om midweeks te spelen, maar ik heb er meteen bij gezegd dat we daarmee in de eerste drie maanden moesten wachten. De spelers moeten eerst wennen aan de nieuwe organisatie', luidde de uitleg van Van Gaal, die zich begin dit seizoen juist nog ergerde aan de lange reisafstanden tijdens de tournee door de Verenigde Staten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.