Van Gaal start met Blind, Van Persie en debutant McNair

Reacties

De blessuregolf bij Manchester United heeft ertoe geleid dat manager Louis van Gaal zaterdagmiddag thuis tegen West Ham United (aftrap 16.00 uur) centraal achterin begint met de negentienjarige debutant Paddy McNair.

Van Gaal start met Blind, Van Persie en debutant McNair

Van Gaal kon tegen West Ham niet beschikken over verdedigers Chris Smalling, Phil Jones and Jonny Evans wegens blessures, terwijl Tyler Blackett geschorst is en dus moest de Nederlandse trainer improviseren. De Noord-Ier McNair, die ook op het middenveld uit de voeten kan, kwam over van de reserves en maakt zijn debuut in de Premier League.

Ook Luke Shaw debuteert. De linksback, die overkwam van Southampton, was door een blessure en een gebrek aan wedstrijdritme nog niet eerder inzetbaar. Door de entree van Shaw kon Marcos Rojo naar het centrum verhuizen. Daley Blind staat opnieuw centraal op het middenveld.

Hij moet het aanvallende kwintet bestaande uit Ander Herrera (rechtermiddenvelder), Ángel di María (linkermiddenvelder), Wayne Rooney (schaduwspits), Falcao (rechterspits) en Robin van Persie (linkerspits) ondersteunen. Na de beschamende 5-3 nederlaag bij promovendus Leicester City van vorige week, wordt nu thuis tegen West Ham een zege van United verwacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.