Van Persie spreekt vertrouwen in supertrio en Van Gaal uit

Reacties

Robin van Persie wil verder werken aan de vervolmaking van een supertrio. De Oranje-aanvoerder hoopt samen met Radamel Falcao en Wayne Rooney de gevreesde voorhoede van manager Louis van Gaal te gaan vormen bij Manchester United.

Van Persie spreekt vertrouwen in supertrio en Van Gaal uit

United haalde afgelopen zomer Falcao op huurbasis naar Manchester. Op bezoek bij Leicester City stonden de drie voor het eerst gezamenlijk in de basis, in de rug gesteund door onder anderen Angel di María. Tot succes leidde het nog niet: United gaf een 3-1 voorsprong (mede door een goal van de Nederlander) weg en verloor met 5-3, waardoor na vijf duels pas vijf punten achter de naam van de Engelse recordkampioen staan.

Toch denkt Van Persie dat het supertrio voor succes kan gaan zorgen. 'We willen ook graag samen voetballen. We praten constant over hoe we kunnen verbeteren. We willen allemaal hetzelfde: winnen en succes hebben', aldus de spits in gesprek met FOX Sports News.

Van Gaal
Van Persie breekt eveneens een lans voor Van Gaal, die door de slechte start kritiek krijgt. 'Zijn cijfers spreken voor zich. Hij is overal geslaagd waar hij trainer was. We geloven ook allemaal in zijn filosofie. Heeft Manchester United een probleem met het zelfvertrouwen? Ik denk niet dat dat aan de orde is. Kijk naar de spelers, de staf, het stadion, de fans en tel dat allemaal bij elkaar op: dan zie ik de toekomst zonnig tegemoet.'

Zaterdag zal blijken of Van Persie daadwerkelijk weer samen met Falcao en Rooney (die dan als nummer 10 opereert) een kans krijgt. Dan komt West Ham United naar Old Trafford en zal Van Gaal vooral in zijn achterhoede moeten puzzelen gezien de afwezigheid van Tyler Blackett (schorsing) en de nodige blessuregevallen. Phil Jones, Jonny Evans en Chris Smalling moeten komende zaterdag allen door fysieke malheur verstek laten gaan tegen West Ham United. Michael Carrick en Luke Shaw zijn pas net weer fit en de vraag is hoe lang zij in actie kunnen komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.