Van Gaal ziet Carrick als ruggengraat wankele defensie

Reacties

Louis van Gaal ziet in Michael Carrick de potentiële oplossing voor de defensieve problemen van Manchester United. De ervaren middenvelder moet de wankele achterhoede van stabiliteit voorzien.

Van Gaal ziet Carrick als ruggengraat wankele defensie

Carrick (33) kwam door blessureleed nog niet in actie voor United, maar Van Gaal kijkt reikhalzend uit naar zijn rentree. Bij zijn aantreden zag de manager in de Engelse international al een van de leiders van het nieuwe United. Die mening heeft Van Gaal nog steeds, hoewel Carrick het elftal niet vanaf het middenveld, maar vanuit de defensie moet gaan aansturen. Van Gaal hoopt hem tot zijn beschikking te hebben voor het duel met Everton van volgende week zondag.

Het is een noodoplossing, want de spoeling wordt achterin met de week dunner voor Van Gaal. Hij kan de komende maand niet beschikken over Jonny Evans, die zondag tegen Leicester (5-3) een enkelblessure opliep. Phil Jones is ook nog enkele weken absent, terwijl Tyler Blackett geschorst is. Chris Smalling, die net is hersteld van een blessure, is de enige fitte centrumverdediger die Van Gaal tot zijn beschikking heeft.

De positie van centrumverdediger is niet nieuw voor Carrick, want onder de anderhalf jaar geleden vertrokken Sir Alex Ferguson speelde hij zo nu en dan al in die rol. De ex-speler van Tottenham Hotspur staat volgens Engelse media positief tegenover de positieswitch, maar gaat ervan uit dat deze van tijdelijke aard is. Op het middenveld is Carrick een van de belangrijkste concurrenten van Daley Blind.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.