Manager Van Gaal presteert nog dramatischer dan Moyes

Reacties

Ook manager Louis van Gaal is er nog niet in geslaagd Manchester United naar zijn hand te zetten. De druk was al hoog na het teleurstellende seizoen onder David Moyes, maar die is na de dramatische 5-3 nederlaag tegen Leicester City alleen maar toegenomen.

Manager Van Gaal presteert nog dramatischer dan Moyes

In de Engelse media moest Van Gaal het maandag flink ontgelden. 'Nooit eerder zag United er zo kwetsbaar uit', kopt The Telegraph, terwijl The Sun opent met 'Tweehonderd miljoen uitgeven en je bent nog slechter dan David Moyes.'

In samenwerking met Opta ging Voetbal International op zoek naar enkele opvallende statistieken onder Van Gaal en Moyes, de manager die afgelopen zomer werd ontslagen bij The Red Devils.

United onder Louis van Gaal

• Manchester United beleeft onder leiding van Louis van Gaal de slechtste start in de Premier League ooit (vijf punten uit vijf wedstrijden). Voor dit seizoen was de slechtste start van United in het seizoen 2004/05 (6 punten uit vijf wedstrijden).

• Alleen in het seizoen 2001/02 kreeg Manchester United meer doelpunten tegen in de eerste vijf wedstrijden (10) dan dit seizoen onder leiding van Louis van Gaal (8).

• Tegen Leicester City verloor Manchester United na een voorsprong van twee doelpunten verschil, dit was Manchester United nog nooit gebeurd in de Premier League (853 wedstrijden).

• Louis van Gaal verloor in de strijd om de Engelse beker met 4-0 van MK Dons. Onder David Moyes verloor Manchester United nooit met vier doelpunten verschil.

United onder David Moyes.
• David Moyes (foto) verloor drie keer met drie of meer doelpunten verschil in de Premier League. Meer dan elke andere manager van Manchester United.

• David Moyes creëerde voor alle 51 wedstrijden van Manchester United onder zijn leiding (alle competities) een unieke basisopstelling.

• Manchester United verloor onder Moyes zes thuiswedstrijden in de Premier League. De laatste keer dat dit gebeurde was in het seizoen 2001/02 onder manager Sir Alex Ferguson. United sloot na het ontslag van Moyes het seizoen af met een totaal van zeven thuisnederlagen, het hoogste aantal sinds het seizoen 1973/74.

• Manchester United haalde vorig seizoen 25 punten minder (64) dan het seizoen 2012/13 (89). Het grootste verval voor de regerend landskampioen sinds Blackburn Rovers in 1994/95.

• David Moyes had met gemiddeld 1,67 punten per wedstrijd een lager gemiddelde dan iedere andere manager van Manchester United in de Premier League. Tenmiste, tot de start van Louis van Gaal (nu gemiddeld 1 punt per wedstrijd).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.