'Blessuregolf Van Gaal houdt aan: Smalling de volgende'

Reacties

Het zit Louis van Gaal niet mee. De manager van Manchester United zou met Chris Smalling een nieuwe speler aan de ziekenboeg kunnen toevoegen, melden Engelse media.

'Blessuregolf Van Gaal houdt aan: Smalling de volgende'

Van Gaal is met de Engelse recordkampioen dramatisch gestart. Na vijf duels heeft zijn ploeg slechts vijf punten. Vooral de defensie krijgt kritiek, al kan Van Gaal als excuus aanvoeren dat hij te maken heeft met een onophoudelijke stroom aan blessures.

Smalling was pas net hersteld van een blessure, maar zou op de training een dijbeenkwetsuur hebben opgelopen. Daardoor is het onzeker of hij zaterdag in het duel met West Ham United van de partij kan zijn.

De afwezigheid van de Engelsman zou een flinke streep door de rekening zijn, aangezien Van Gaal van plan was Smalling samen met de Argentijn Marcos Rojo centraal achterin te posteren. Als Smalling daadwerkelijk slecht nieuws krijgt, zal het flink puzzelen voor de Nederlander worden. Jonny Evans en Phil Jones zijn immers ook al geblesseerd, terwijl jongeling Tyler Blackett geschorst is.

Middenvelder Michael Carrick, die ook centraal in de defensie uit de voeten kan, is wel op de weg terug. Hetzelfde geldt voor Luke Shaw, die als linksback zou kunnen spelen waardoor Rojo naar het centrum kan verhuizen. Dan blijft het nog wel de vraag wie zijn verdedigingspartner wordt.

Door de rampspoed wordt in de Engelse pers al gespeculeerd over namen die in de komende transferperiode de verdediging van Man Utd van nieuw bloed moeten voorzien. Zo zou Gerard Piqué in beeld staan. De verdediger van Barcelona kwam in het verleden al eens uit voor United, dat in de voorbije transferwindow bijna voor tweehonderd miljoen euro aan nieuwe spelers kocht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.