Van Gaal wint van West Ham ondanks rode kaart Rooney

Reacties

Louis van Gaal is met Manchester United thuis tegen West Ham United door het oog van de naald gekropen. United kwam ondanks twee vroege treffers toch weer in de problemen: 2-1.

Van Gaal wint van West Ham ondanks rode kaart Rooney

United begon goed aan het duel met West Ham en kwam al in de vijfde minuut op voorsprong. Wayne Rooney schoot raak na een goede voorzet van Rafael. Robin van Persie verdubbelde in de 22ste minuut de marge. Hij schoot met rechts raak op aangeven van aanvalspartner Falcao.

Net als een week eerder bleken twee snelle doelpunten van United niet voldoende om Van Gaal rustig achterover te laten leunen. Mede door een blessuregolf is de defensie van de Engelse topclub kwetsbaar. Tegen West Ham kende de achterste linie met jeugdspeler Paddy McNair en aanwinst Luke Shaw twee debutanten.

Van Gaal zag dat zijn ploeg echter ook met deze twee nieuwe krachten een tegentreffer moest incasseren. Nog voor rust zorgde Diafra Sakho met een kopbal voor de aansluitingstreffer, nadat Van Persie eerder de bal van de lijn had gehaald. Na een uur moest United ook nog verder met tien man, toen Wayne Rooney een grove overtreding maakte op Stewart Downing.

Het tiental van United hield vervolgens knap stand op Old Trafford, al leek het in de 89ste minuut toch fout te gaan toen Kevin Nolan raak schoot. De Engelse middenvelder stond echter buitenspel en de treffer werd afgekeurd. Zo boekte Van Gaal zijn tweede officiële zege op de bank bij United. Zijn team klimt daardoor naar de zevende plaats op de ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.