Van Gaal ziet leidersrol voor Blind bij United

Reacties

Louis van Gaal ziet in Daley Blind een toekomstige leider van Manchester United. De manager van The Red Devils haalde de Nederlander deze zomer naar Manchester, waar hij in korte tijd is uitgegroeid tot een vaste waarde.

Van Gaal ziet leidersrol voor Blind bij United

Op dit moment draagt Wayne Rooney de aanvoerdersband bij Manchester United, terwijl ook Robin van Persie deze zomer een kanshebber was voor de rol van aanvoerder. Maar volgens Roy Keane ontbreekt het aan echte leiders op Old Trafford.

De voormalige aanvoerder van United laat dat in zijn onlangs verschenen boek weten. 'Voor mij is het lastig om hier op in te gaan. Alle grote leiders waren vertrokken toen ik binnenkwam', zegt Van Gaal in de Engelse media. 'Patrice Evra, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand. Dat waren de grote jongens hier.'

'Maar je bent ook niet van de ene op de andere dag een leider, dat is een ontwikkeling. Een aantal spelers kan die ontwikkeling nu al doormaken', aldus de manager van United, die Danny Blind - in zijn periode bij Ajax jarenlang aanvoerder - beschouwt als zijn beste leider. 'Maar misschien is zijn zoon Daley wel beter. Hij is nu nog geen leider, maar kan het wel worden.'

Blind, die een ijzersterk WK speelde onder leiding van Van Gaal, staat zondagmiddag in eigen huis tegen Everton alweer voor zijn vierde competitieduel namens United. De controlerende middenvelder kwam deze zomer over van Ajax en lijkt nu al niet meer weg te denken uit de opstelling van Van Gaal.

Op Old Trafford moet Van Gaal het echter wel stellen zonder Rooney. De aanvoerder van United incasseerde tegen West Ham United een rode kaart en is daardoor drie wedstrijden niet inzetbaar. Tegen Everton draagt Robin van Persie de aanvoerdersband.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.