Van Gaal komt met de schrik vrij tegen Everton

Manager Louis van Gaal heeft met Manchester United thuis gewonnen van Everton. Ángel di María was met een doelpunt en een assist opnieuw beslissend, terwijl ook doelman David de Gea een hoofdrol vertolkte: 2-1.

In de eerste helft overtuigde United, waar Robin van Persie aanvoerder was en Daley Blind een goed duel speelde op het middenveld, tegen Everton. Van Gaal zag zijn elftal de wedstrijd volledig controleren en zijn defensie nauwelijks in de problemen komen. De openingstreffer van Ángel di María (bejubeld op foto boven) in de 27ste minuut was dan ook meer dan terecht. Op aangeven van Juan Manuel Mata schoot hij de bal met zijn zwakke rechterbeen in de verre hoek.

Net als in de vorige twee wedstrijden kwam United echter toch weer in de problemen. Vlak voor rust veroorzaakte Luke Shaw met een wilde tackle op Tony Hibbert namelijk een strafschop. David de Gea hield zijn team op voorsprong, door de penalty van Leighton Baines te keren. Tien minuten na de hervatting ging het alsnog mis. Na een scherpe voorzet van Baines kopte Steven Naismith raak: 1-1.

De thuisploeg toonde daarop veerkracht en stond zeven minuten later alweer op voorsprong. Opnieuw stond uitblinker Di María aan de basis van de treffer van United. Een afstandsschot van de Argentijnse middenvelder werd subtiel tot doelpunt gepromoveerd door de attente Radamel Falcao, die daarmee zijn eerste goal maakte voor United.

Vierde
Dit keer gaf United, mede dankzij een aantal spectaculaire reddingen van De Gea, de voorsprong niet meer uit handen en dus zegevierde het voor de derde keer op rij op Old Trafford. In eigen huis waren de mannen van Van Gaal eerder te sterk voor Queens Park Rangers (4-0) en West Ham United (2-1). Met de overwinning komt United op elf punten uit zeven wedstrijden en daarmee bezet het nu de felbegeerde vierde plaats op de ranglijst, wat aan het einde van het seizoen recht geeft op plaatsing voor de Champions League.