'Fer vervanger De Guzman in aangepast Nederlands elftal '

Reacties

Op basis van de training van dinsdagmiddag is Leroy Fer woensdag de vervanger van Jonathan De Guzman in het uitzwaaiduel van Oranje met Wales. In dat treffen in de Amsterdam Arena (aftrap 20.30 uur) zal bondscoach Louis van Gaal naar verwachting ook met een iets andere tactiek voor de dag komen.

'Fer vervanger De Guzman in aangepast Nederlands elftal '

Dinsdag bleek dat De Guzman vanwege een hamstringblessure het duel met de Welshmen niet haalt. Tegen Ghana (zaterdag, 1-0) vormde de middenvelder van Swansea City (dat hem huurt van Villarreal) nog het controlerende blok voor de vijfmansdefensie samen met Nigel de Jong.

Tegen Wales wil Van Gaal met een 4-4-2-formatie aantreden. Op het middenrif zal sprake zijn van een ruit, waarbij Fer de rechterkant voor zijn rekening zal nemen en Daley Blind de linkerflank. Wesley Sneijder is nummer 10 en De Jong controleur.

In de achterhoede schuift Bruno Martins Indi van het centrum naar de linkerflank. Ron Vlaar en Stefan de Vrij vormen het centrale duo en Daryl Janmaat is de rechtsback die doelman Jasper Cillessen voor zich heeft. Arjen Robben en Robin van Persie vormen opnieuw het spitsenkoppel.

Tactiek
Van Gaal gaf dinsdag al aan dat het voor Oranje gemakkelijk omschakelen is van een 5-3-2-tactiek naar een 4-4-2-variant. Zeker tegen ploegen met slechts één spits zou dit goed uitkomen. Zodoende kan het duel met Wales goed gezien worden als voorbereiding op het WK-duel met Australië. Niet alleen vanwege het stevige en fysieke spel, maar ook omdat dit concept tactisch gezien beter past tegen ploegen die verdedigend en met slechts één spits voor de dag komen.

Nadat het Nederlands elftal woensdagavond tegen Wales heeft geoefend, vertrekt de voltallige WK-selectie donderdag per vliegtuig naar Brazilië. Op 13 juni wacht de eerste WK-wedstrijd tegen Spanje. Tot die tijd bereidt Oranje zich voor op dat duel op het trainingscomplex van de Braziliaanse topclub Flamengo in Rio de Janeiro.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.