Fenerbahçe wint stadsderby, Kuijt valt geblesseerd uit

Fenerbahçe heeft de stadsderby van Istanbul met Galatasaray gewonnen. De ploeg van Dirk Kuijt won zondagavond in eigen huis eenvoudig: 2-0.

Fener begon aan de wedstrijd met in het achterhoofd een geruststellende en hoopgevende statistiek. In december 1999 verloor het voor het laatst thuis van Galatasaray, waar Wesley Sneijder (hamstringblessure) en Nordin Amrabat zondag niet bij de wedstrijdselectie zaten. Kuijt stond bij zijn club wél in de basisopstelling.

Fenerbahçe had voor rust het betere van het spel en het meeste balbezit, en kwam dan ook terecht op 1-0. Een handsbal van Galatasaray-verdediger Aurélien Chedjou werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty die Emre Belözoglu (foto) vervolgens benutte.

In de tweede helft keerde Dirk Kuijt, die in de eerste helft goed speelde, niet terug binnen de lijnen. Hij liet zich vervangen met een, op het oog, hamstringblessure. Het deerde de blauw-gelen niet, want na 66 minuten zorgde Cristian Baroni voor de beslissing: 2-0. Omdat Felipe Melo namens Galatasaray in de slotfase nog een penalty miste, was dat ook de eindstand.

Door de overwinning verstevigt Fenerbahçe zijn koppositie; het heeft nu vier punten meer dan het Kasimpasa van onder anderen Ryan Babel en Ryan Donk. Gala bezet door de nederlaag nu de zesde plaats.