Galatasaray zonder Sneijder in eerstkomende topduels

Galatasaray moet het dinsdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen stellen zonder Wesley Sneijder. Ook de topper tegen Fenerbahçe in de Turkse competitie is in gevaar voor de spelverdeler.

Galatasaray zonder Sneijder in eerstkomende topduels

Sneijder viel vrijdagavond in het competitieduel met Konyaspor (2-1 winst) al na negen minuten uit met een rugblessure. Daarop besloot zijn werkgever tot het maken van een MRI-scan, waar geen ernstige schade werd ontdekt.

Waar de rugblessure meevalt ondervindt Sneijder echter wel te veel hinder van een hamstringblessure, waardoor hij mogelijk enkele weken aan de kant staat. Ook de oefentinterlands van Oranje tegen Japan (16 november) en Colombia (19 november) zijn een vraagteken voor de nummer tien van Galatasaray.

Sneijder werd door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Van Gaal zal zijn definitieve selectie vrijdag bekend maken. De exacte ernst van de blessure is vooralsnog niet bekend.

Dat Sneijder mogelijk enkele weken uit de roulatie is komt slecht uit voor de geboren Utrechter. Sneijder bloeide, onder de vleugels van nieuwe trainer Roberto Mancini, de laatste weken juist weer op bij Galatasaray.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen