Galatasaray wint van Konyaspor ondanks blessure Sneijder

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

• Ondanks het vroege uitvallen van Wesley Sneijder heeft Galatasaray thuis met 2-1 van Konyaspor gewonnen • De bezoekers kwamen in de zestiende minuut nog op voorsprong dankzij Recep Aydin, maar vervolgens stelde het spitsenkoppel Didier Drogba-Burak Yilmaz orde op zaken • Drogba maakte vlak voor rust gelijk, Burak zorgde halverwege de tweede helft voor de derde overwinning op rij • Cimbom nadert koploper Fenerbahçe daardoor tot op drie punten, al heeft de aartsrivaal uit het Aziatische deel van Istanbul nog wel een wedstrijd te goed • Volgende week staan beide clubs tegenover elkaar in de altijd beladen stadsderby •