Sneijder moet topderby tegen Fenerbahçe definitief missen

Wesley Sneijder moet de Turkse topper tussen zijn Galatasaray en Fenerbahçe definitief aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder kampt met een hamstringblessure en is twee weken niet inzetbaar.

Sneijder moet topderby tegen Fenerbahçe definitief missen

Begin deze maand viel Sneijder tegen Konyaspor al uit met een rugblessure. Die bleek niet al te ernstig, maar de Utrechter bleef last houden van een hamstringblessure. Hij werd door bondscoach Louis van Gaal nog wel opgenomen in de voorselectie voor de oefenduels van volgende week met Japan en Colombia, maar de keuzeheer nam hem niet op in zijn definitieve groep.

Het leek er de afgelopen week op dat dat uit voorzorg was. Van Gaal liet op de persconferentie afgelopen vrijdag weten dat Sneijder 'geen privileges' meer geniet bij Oranje. 'Spelers die niet fit zijn, roep ik niet op. Ik maak alleen een uitzondering voor aanvoerders Robin van Persie, Kevin Strootman en Arjen Robben', meldde de bondscoach. Nu blijkt dat Sneijder twee weken niet in actie kan komen.

In een weekend waarin veel Nederlanders elkaar over de grens treffen, komt het dus niet van een ontmoeting tussen Dirk Kuijt (Fenerbahçe) en Sneijder. Elders in Europa spelen onder meer Mario Been en John van den Brom (trainers van respectievelijk RC Genk en Anderlecht) en Arjen Robben en Paul Verhaegh (Bayern München-FC Augsburg) tegen elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen