Feest Celtic, vete Ronaldo-Bale, Januzaj kiest Kosovo

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Feest Celtic, vete Ronaldo-Bale, Januzaj kiest Kosovo

Derk Boerrigter en Virgil van Dijk werden woensdagavond kampioen van Schotland. Een verrassing was het niet dat Celtic zijn titel prolongeerde. Maar kijk hier het kampioensduel van de Nederlanders nog eens terug.

• Er is er maar één de baas bij Real Madrid, en dat is Cristiano Ronaldo. Dat liet de Portugees woensdagavond tijdens de 2-1 nederlaag bij Sevilla nog maar eens in woord en gebaar weten aan Gareth Bale. De Welshman had het immers aangedurfd een vrije trap op te eisen, terwijl Ronaldo eerder in het duel nog had gescoord uit een - van richting veranderde - vrije trap. Bekijk hier de hele samenvatting.

• De prijzenregen van Bayern München duurde deze week nog even voort. Uit handen van niemand minder dan Johan Cruijff ontving Paul Breitner, een van de iconen uit het verleden van Der Rekordmeister  en er nu nog onder meer scout en adviseur is, de Laureus Award voor beste sportploeg van het jaar. De Duitser toonde gekscherend uitermate trots op zijn Oscar te zijn en haalde zijn filmcarrière ook nog even aan. Bekijk het tafereel in bovenstaand filmpje van de NOS.

'Het kost Clarence Seedorf zeker vier jaar om hier een winnend team van te maken'
• Voormalig AC Milan-ster Ruud Gullit hekelt het beleid van de club, die uit financiële overwegingen al haar topspelers verkocht en niet investeerde in nieuwe sterren. Daarom vraagt Gullit om tijd voor zijn landgenoot, die geregeld wordt bekritiseerd. (La Gazzetta dello Sport)

'Mijn zoon zal gaan spelen voor Kosovo of Turkije'
•  Er lijkt een einde te komen aan de race om het negentienjarige Manchester United-talent Adnan Januzaj. Althans, wat zijn interlandtoekomst betreft. De vader van de jonge aanvaller zegt in Turkse media dat er nog twee keuzes zijn. Opvallend, aangezien hij eerder het volgende zei: 'Ik wil dat Adnan voor Kosovo kiest, maar dat is nu nog ingewikkeld omdat de FIFA dat land niet erkent. Wat wél zeker is, is dat Adnan niet voor Kroatië, Servië of Turkije zal spelen.' En inderdaad, Turkije kon destijds nog op een veto van Januzaj senior rekenen. Aangezien de wereldvoetbalbond inmiddels Kosovo wél heeft erkend, lijkt de keuze gemaakt. Zeker omdat Januzaj liet weten naar zijn vader te luisteren. Maar of hij Kosovo inderdaad verkiest boven Albanië, België, Kroatië, Servië, Turkije en Engeland valt nog te bezien. Januzaj zal niet de eerste zijn die terugkomt op gebezigde teksten. (NTV Sport)

• Dan speel je als AC Milan-huurling met Fiorentina tegen je eigenlijke werkgever. Dat is al saillant. Maar als je dan ook nog eens indirect verantwoordelijk bent voor een doelpunt van Mario Balotelli, tja, dan duikt de Italiaanse pers erbovenop. Oordeel zelf in bovenstaand filmpje of Alessandro Matri hier opzettelijk wegloopt uit de muur of niet. Overigens voorkomen ze in Engeland dit soort gevalletjes door spelers contractueel te verplichten niet tegen hun eigenlijke broodheer te mógen spelen.

• Door met 2-0 te winnen van het VfB Stuttgart van collega Huub Stevens zette Gertjan Verbeek woensdag met 1. FC Nürnberg een stap richting handhaving in de Bundesliga. Dat zette de supporters van zijn club in vuur en vlam, zoals in bovenstaand filmpje is te zien.

• Het assortiment Zlatan Ibrahimovic is verder uitgebreid. Sverige Brev, het Zweedse postbedrijf, heeft de beloofde serie postzegels uitgebracht met daarop afbeeldingen van de spits. Vooral de met 4-2 gewonnen oefeninterland tegen Engeland, met vier goals van Zlatan waaronder zijn nu al legendarische omhaal van buiten het strafschopgebied, was een inspiratiebron.

'Ik krijg meestal rekeningen en die hebben zelden mooie postzegels. Misschien wordt dat nu anders', zei Ibrahimovic in november, toen duidelijk werd dat hem die eer ten deel zou vallen. Vanaf nu zal blijken of dat ook daadwerkelijk het geval is.

'Er is maar één persoon die Sepp Blatter kan verslaan, en dat ben ik'
• UEFA-president Michel Platini kan zelfvertrouwen niet worden ontzegd. De Franse oud-international ziet zichzelf namelijk als de enige die met succes de verkiezingen kan winnen van Sepp Blatter als FIFA-baas. Bovendien riep hij Blatter op nu eindelijk eens actie te ondernemen tegen de macht van zaakwaarnemers en investeringsmaatschappijen in het voetbal.

• Manager David Moyes doet er komende zaterdag goed aan zijn blik niet te veel naar boven te richten tijdens de thuiswedstrijd tegen Aston Villa. Teleurgestelde fans van Manchester United zijn de Schotse manager zat en hebben het plan opgevat tijdens het duel een vliegtuigje over Old Trafford te laten vliegen, met de tekst Wrong One – Moyes out. Er wordt alleen nog gezocht naar voldoende middelen voor het dringende advies aan de clubleiding. Gezien de onvrede onder de aanhang lijkt dat niet het grootste probleem. 

• Mogelijk komt er sowieso een welkome frisse wind bij Manchester United, en eentje die de recente hoogtijdagen doet herleven. Dagblad The Sun meldt dat er een wisseling van de wacht in de maak is, met in de hoofdrol de Class of 92. Het illustere gezelschap, waartoe de legenden David Beckham, Ryan Giggs (nog steeds actief als speler voor United), Paul Scholes, Nicky Butt en de broers Gary en Phil Neville behoren, zou namelijk werken aan een overname.

Onder aanvoering van de United-helden moet de afgegleden topclub uit handen worden genomen van de Amerikaanse Glazer-familie. Alleen zullen de aanhangers van Manchester United wel moeten accepteren dat hun club niet verlost is van buitenlandse inmenging. Het benodigde geld voor de overname door de Class of 92 komt namelijk uit het Midden-Oosten.

Doke Schmidt zal ongetwijfeld geschrokken zijn toen hij woensdag na zijn afzegging van een onderhoud met SC Heerenveen de reactie van technisch directeur Hans Vonk bemerkte. 'Ik zei: Dat is niet zo mooi, dan lichten we de optie in je contract ook niet', zei de oud-doelman gekscherend tegen de verdediger.

Toen Schmidt (nu op huurbasis ondergebracht bij Go Ahead Eagles) uitleg verschafte over de reden van zijn afzegging – een acute blindedarmontsteking – volgde een positiever vervolg van het gesprek met Vonk. SC Heerenveen licht de optie in het contract, waardoor de 21-jarige rechtsback tot medio 2015 in Friese dienst blijft.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.