FC Utrecht strikt ervaren Koevermans

Reacties

Danny Koevermans (35) speelt tot het eind van het seizoen voor FC Utrecht. De spits heeft vrijdagochtend de medische keuring doorstaan, meldt zijn belangenbehartiger Sport-Promotion.

FC Utrecht strikt ervaren Koevermans

Aanvankelijk was het idee van Koevermans (op de foto in actie namens PSV) alleen mee te trainen met FC Utrecht om zijn conditie op peil te houden. Maar mede door het blessureleed van Jacob Mulenga, Cedric van der Gun en Edouard Duplan besloot de clubleiding toch in zee te gaan met de ervaren spits.

'Het lijkt me prachtig de komende periode met Jan Wouters en Rob Alflen te gaan samenwerken. Het gevoel met hen is gewoon goed', vertelt viervoudig international Kovermans, die in het verleden uitkwam voor Sparta Rotterdam, AZ, PSV en Toronto FC.

Of hij pinchhitter wordt, zal de komende weken blijken. 'Ik vind het gewoon mooi voor deze club te gaan spelen. Een club die bekendstaat om haar geweldige en enorm fanatieke aanhang. Ik denk dus dat het wel zal klikken tussen de club en mij', aldus Koevermans.

De gelouterde spits kijkt in elk geval erg uit naar zijn nieuwe uitdaging. 'Het lijkt me een leuke en gretige groep. Ik denk zeker met mijn ervaring een steentje te kunnen bijdragen aan de hopelijk positieve resultaten in de komende maanden.'

Defensieve krachten
Eerder vandaag strikte FC Utrecht de ervaren verdediger Matthieu Delpierre van 1899 Hoffenheim. De 32-jarige Fransman kwam in beeld nadat de gesprekken met de Duitse verdediger Andreas Wolf (AS Monaco) op niets waren uitgelopen. Ook werd gekeken naar een spelersruil met NAC Breda. Timothy Derijck zou verkassen naar het Rat Verlegh Stadion, terwijl Kees Kwakman de omgekeerde weg zou bewandelen.

Donderdag slaagde FC Utrecht wél erin Christian Dorda te halen. De Duitse linksback stond bij Heracles Almelo op een zijspoor. Tegenover de komst van Dorda staat het tijdelijke vertrek van Bob Schepers. SC Cambuur huurt de aanvaller voor de rest van dit seizoen. Schepers speelde in het verleden al voor de club uit Friesland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.