Van der Hoorn: 'Denk wel eens na over verhuurperiode'

Reacties

Met hoge verwachtingen kwam Mike van der Hoorn afgelopen seizoen naar Ajax, maar de verdediger heeft die nog niet weten waar te maken. De Amsterdammers betaalden in juli vier miljoen euro aan FC Utrecht en sindsdien speelde hij slechts zes keer mee met de hoofdmacht.

Van der Hoorn: 'Denk wel eens na over verhuurperiode'

Maandag kwam hij in actie bij Jong Ajax, dat thuis met 2-1 won van FC Oss. Na afloop werd Van der Hoorn gevraagd naar zijn toekomst. 'Natuurlijk denk ik wel eens na over een verhuurperiode', reageerde Van der Hoorn - die in het eerste elftal voorlopig Niklas Moisander en Joël Veltman voor zich moet dulden- tegenover FOX Sports.

Twee keer gaf Ajax-trainer Frank de Boer hem speeltijd in de Eredivisie, terwijl hij ook vier keer mocht invallen in de Champions League. 'Je wilt altijd spelen, het beste in jezelf naar boven halen en dan moet dat maar bij Jong Ajax', vervolgde Van der Hoorn, 'Dat is niet je doel natuurlijk. Het is altijd wel even een tegenvaller, maar hier moet je het ook laten zien.'

Ook Stefano Denswil staat bij De Boer hoger in de pikorde dan Van der Hoorn. Hij was tijdens vijf van de zes Champions League-duels basisspeler, kwam zes keer in actie in de Eredivisie en speelde afgelopen woensdag nog de hele wedstrijd thuis tegen Feyenoord in het KNVB-bekertoernooi (3-1). Toch moest ook hij zich maandag melden bij Jong Ajax.

Denswil heeft daar echter totaal geen problemen mee. 'Voor mij is het op dit moment gewoon moeilijk om een basisplek te veroveren in Ajax 1, dus dan moet ik het doen met mijn minuten bij Jong Ajax. Ik heb het liefst dat ik veel wedstrijden speel en als dat bij Jong Ajax moet, doe ik dat met veel plezier', aldus de twintigjarige verdediger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.